12. aug. 2008
Af af Jan Bergman / Marianne Singer

Helle Reedtz-Thott sælger øl i Irma

Baronesse Helle Reedtz-Thott
Baronesse Helle Reedtz-Thott med et af ølmærkerne - en mørk stout efter engelsk stil. Slotsbryggeriet producerer i dag fire forskellige slags øl: Brown Ale, klosterøllet ”Doubel”, tørhumlet Pale Ale og en Stout.
Foto: Hanne Juul / BILLED-BLADET
Kronprinsesse Marys veninde baronesse Helle Reedtz-Thott sælger sin øl i butikskæden Irma

Kronprinsparrets gode veninde baronesse Helle Reedtz-Thott sidder ikke stille og venter på, at tingene sker af sig selv og hendes seneste projekt, et mikro-slotsbryggeri, bærer nu allerede frugt og kommer snart på hylderne i den landsdækkende butikskæde Irma.

Baronessen har brugt mange timer det sidste års tid, siden hun, i samarbejde med den garvede brygger John Serritzlev, fik ideen om at åbne slottets eget mikrobryggeri.

Og det er der kommet smukke lokaler og en kvalitetsøl ud af - håndbrygget efter egne recepter med udsøgte råvarer fra Gavnøs jorde.

- Vi har allieret os med fire meget erfarne bryggere, og har i fællesskab skabt en meget velsmagende øl. Der er brugt utrolig mange timer på det, og alt er gået godt, fortalte Helle Reedtz-Thott for nylig til Billed-Bladet.

Slotsbryggeriet har indgået en samhandelsaftale med Irma og fire varianter af Gavnø slotsøl vil være at finde i Irma fra primo august.

Læs mere om: