Jim Lyngvild giver særlig julegave til Rosenborg Slot

Jim Lyngvild

Jim Lyngvild

Foto: Kaspar Wenstrup
Jim Lyngvild står bag noget helt særligt her i december. Han har nemlig foræret Rosenborg Slot et værdifuldt smykke.

Med julen kommer også julegaver. 

En særlig en af slagsen står Jim Lyngvild som giver af. Han har valgt at forære en broche lavet til Grevinde Danner til Rosenborg Slot, der huser kronjuvelerne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Rosenborg Slot. 

Det er sjældent, at et smykke fra en privat samler indlemmes i Rosenborg Slots samling. 

En sjælden gave

Det er aldrig sket før, at et guldsmykke med smaragder, rubiner og perler, skabt af den kongelige hofjuveler Anton Mikkelsen i midten af 1800-tallet, får plads blandt kronjuvelerne under Rosenborg Slot. 

- Det er virkelig sjældent, at nye skatte får plads i Skatkammeret under Rosenborg, hvor vi har nogle af vores mest værdifulde genstande udstillet. Derfor er vi meget taknemmelige for den fornemme gave Jim Lyngvild har foræret Kongernes Samling. Brochen har stor historisk betydning, da den bidrager til den unikke kærlighedsfortælling om Grevinde Danner og Frederik 7., der trods store klasseforskelle og folkets hårde dom, indgik et ægteskab, siger direktør Thomas C. Thulstrup. 

Sådan ser Grevinde Danners broche ud. 
Foto: Kongernes Samling/ Rosenborg Slot

Sådan ser Grevinde Danners broche ud. 

Hører til på Rosenborg

Jim Lyngvild kom på idéen med at forære brochen, der er skabt i såkaldt insulær vikingestil, til Rosenborg Slot i forbindelse med et endnu ikke offentliggjort samarbejde mellem Kongernes Samling og Jim Lyngvild. 

Selv om Jim Lyngvild har købt brochen, han har brugt til mange begivenheder, så mener han, at den hører hjemme på Rosenborg Slot. 

- Jeg havde købt brochen af Antikvitetshandlerne Jesper og Margit Damgaard Lauritsen for år tilbage og har selv brugt den en del, men det er jo et historisk smykke og hører ikke til hos mig, men på Rosenborg, hvor man i forvejen har nogle af Grevindens smykker, siger han i pressemeddelelsen.

Her er Grevinde Danner med brochen på.
Foto: Kongernes Samling/ Rosenborg Slot

Her er Grevinde Danner med brochen på.

Betyder alverden

Ikke bare for Rosenborg Slot er det noget særligt. Det er det i høj grad også for Jim Lyngvild, der har stor interesse for Danmarks kongelige historie igennem tiden.

For ham betyder det alverden, at Grevinde Danners broche bliver indlemmet i kronjuvelerne. 

- Det er da den største glæde, at kunne give noget videre, som betyder så meget. Jeg er meget stolt over, at jeg kan give noget videre, som mange andre mennesker nu kan få glæde af, siger Jim Lyngvild til BILLED-BLADET. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Grevinde Danners broche vil blive udstillet sammen med øvrige af hendes smykker i Skatkammeret under Rosenborg Slot. 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden