Kræftsyg greve må trække sig fra formandspost

Michael Brockenhuus-Schack

Michael Brockenhuus-Schack

Foto: Privat

Efter opfordring fra lægerne har Michael Brockenhuus-Schack trukket sig som formand for organisationen Landbrug & Fødevarer.

Lørdag, 9. april 2011 - af Anna Johannesen

Den 50-årige hofjægermester og greve blev for et par måneder siden opereret for tarmkræft, og selv om han i dag føler sig "fit for fight", har han besluttet at nedtrappe sit til tider ret så strabadserende arbejdsliv - efter råd fra lægerne på Rigshospitalet.

- Jeg havde glædet mig til at komme tilbage, så det er lidt frustrerende, men når eksperterne siger, at jeg skal tage den lidt mere med ro, ja, så lytter jeg naturligvis. Som kræftpatient er der jo en risiko for, at man kan blive syg igen, siger Michael Brockenhuus-Schack, der nu vil koncentrere sig om bedriften hjemme på Giesegård Gods, men dog også beholde forskellige bestyrelsesposter, der ikke har noget med Landbrug & Fødevarer at gøre.

- Nu vil jeg udelukkende engagere mig i det, som lægerne kalder "positive oplevelser", og så er jeg i fuld gang med fysisk træning, så jeg kan komme i form igen efter de tre uger i en hospitalsseng, siger Michael Brockenhuus-Schack, der også ser frem til at få mere tid sammen med sin familie.