17. jul. 2012
Af af Preben Petersen

Kronprins Frederik og Marys venner fik besøg af verdensstjerner

Helle og Otto Reedtz-Thott.
Helle og Otto Reedtz-Thott.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Otto og Helle Reedtz-Thott åbnede Gavnø slot for ballet-, opera-, og violinmestre.

Østeuropæiske verdensstjerner fra balletscenen og et vidunder af en violinist samt operanavne hjemmefra var forleden de store trækplastre, da baron og baronesse Otto og Helle Reedtz-Thott lagde slot til Verdensballet. Blandt de optrædende var den 25-årige engelsk/norske violinist Charlie Siem, der spillede på en violin til en værdi af 80 millioner kroner.

Egentlig skulle slotsgården på Gavnø slot have været fyldt med betalende gæster, men truende skyer fik baronesse Helle Reedtz-Thott til at åbne de historiske avlsbygninger på slottet, så publikum og optrædende kunne nyde kunsten i tørvejr.

Flytningen til de indendørs faciliteter kunne desværre kun lade sig gøre, fordi salget stoppede ved 530 billetter. Håbet var 2.200.

- Vi skal først have evalueret arrangementet, før jeg kan tage stilling til, om der kommer Verdensballet på Gavnø næste år. Hvis alle bakker op omkring det, er jeg helt sikkert frisk på at gøre det igen. Vi kan godt være stolte i Næstved, sagde Helle Reedtz-Thott til Sjællandske.

Læs mere om: