Onsdag, 22. maj 2013 — af af Else Kromand

Læs Camilla af Rosenborgs rørende farvel til sin far

Grev Christian, Mikael Rosanes, Camilla af Rosenborg
Grev Christian, Mikael Rosanes og Camilla af Rosenborg
Foto: Lars Laursen
Grev Christians datter Camilla af Rosenborg og svigersøn Mikael Rosanes har forfattet kærlige mindeord om det afdøde familiemedlem.

...

Ægtemand, far, morfar, svigerfar, greve, Ridder af Elefanten, Christian af Rosenborg er gået bort.

Christian var en familiefar, som elskede sit holdepunkt i livet, ”Stampemor” og sine 3 døtre, samt de 7 børnebørn: Anastasia, Julius, Ludwig, Clara, Leopold, Caroline Mathilde og Theodor som alle i dag er ramt af sorgen over tabet af deres morfar.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Christian var af en anderledes støbning end de fleste, som barnebarn til Christian X var han fra 1942 til 1953 nummer tre i arvefølgen til tronen, så kortene var lagt til et usædvanligt liv med mange store oplevelser med familien samt en karriere som orlogskaptajn i flåden, hvor Christian var meget vellidt blandt kollegaerne, som for manges tilfælde endte med at blive bedste venner med Christian.

Som væsen havde han sin helt egen til tider rebelske stil, Han sagde f.eks. ”Ja Tak” da præsten i sin tid spurgte, om han ville tage Anne Dorte til sin hustru. Ved brylluppet frasagde Christian sig sin prinsetitel samt arveretten til tronen og blev til Greven af Rosenborg.

Han kunne være pindehugger, drillepind men med et glimt i øjet, og han kunne virkelig lide at tale med alle - høj som lav. Hans almenviden var irriterende omfangsrig og hans påståelighed utrolig, og han fik lov at vise dette til hele Danmark, da han i 90’erne blev Stormester i et DR1 Quizprogram.

Christian vil leve videre i alle os, som stod ham nær, og vi er alle stolte over ham, han var en sømand, der gik ned med sit skib, han nægtede medicinering og ville sove ind naturligt. På sit dødsleje var han omgivet af alle sine nærmeste, som alle med sorg tog afsked med en stor mand.

...

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden