17. maj. 2011
Af af Ulrik Ulriksen

Mød baronfamilien Reedtz-Thott på Gavnø Slot

Baron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle med børnene Ludvig, Eloise og Holger.
Baron Otto Reedtz-Thott og baronesse Helle med børnene Ludvig, Eloise og Holger.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Baron Otto og baronesse Helle Reedtz-Thott nyder, at tulipanerne blomstrer, og deres tre børn vokser sig kønnere og kønnere.

Tulipanerne i den smukke slotspark blomstrer og eksploderer i de skønneste farver. Og baron Otto og baronesse Helle Reedtz-Thotts tre børn skyder også i vejret i en vældig fart. Drengene Ludvig og Holger på seks og fire år er i hopla, da vi møder Reedtz-Thott-familien i slotsgården. Også den yngste af de tre børn, toårige Eloise, er med. Den lille pige i en fin kjole og ballerinaer er en smule mere afdæmpet end sine to brødre.

Under en spadseretur i slotsparken fortæller baronesse Helle Reedtz-Thott om foråret og sommeren på Gavnø Slot. En tid, der vil give Helle og familien store oplevelser, og som forhåbentlig også vil være interessant for de mange gæster, som vil besøge Gavnø.

- Vi har flere nyheder i denne sæson. Blandt andet så udstiller vi Flora Danica-porcelæn, og vi udstiller unikaer, som ikke tidligere er set. Og så har vi dekoreret et stort bord, som er inspireret af Gavnøs mangeårige jagttradition. Derudover har vi mange nyheder i parken. Vi har en halv million nye tulipanløg, som er sprunget ud. Men så har vi også lidt af en verdenssensation, fordi vi kan præsentere nogle nye tulipanløg, som på grund af en særlig temperaturregulering kommer op og kan nydes, to-tre uger efter løgene er lagt.

-De løg har vi fået specielt fremstillet og har selv været med til at udvikle dem sammen med vores nye gartner fra Holland. Det er altid spændende at finde på nyt. Gavnø er jo smukt, men det er også vigtigt at have noget nyt, så folk har lyst til at komme tilbage sæson efter sæson. Vi har haft en forrygende start på sæsonen med påsken. Vi var meget overraskede over, hvor mange der besøgte slottet i april, fortæller Helle Reedtz-Thott.

Læs mere om: