16. dec. 2017
Af Helle Skram de Fries

Prinsesse Benedikte fik en smuk og rørende start på julen

Prinsesse Benedikte
Prinsesse Benedikte
Foto: Birger Storm / BILLED-BLADET
Lørdag den 16. december var prinsesse Benedikte i Helligaandskirken, hvor hun nød den smukke julekoncert med Sankt Annæ Pigekor.

Som protektor er det en fast tradition for prinsesse Benedikte at overvære Julekoncerten i Helligaandskirken med deltagelse af alle 140 piger i Sankt Annæ Pigekor.

Lørdag den 16. december ankom en yderst elegant prinsesse Benedikte til kirken.

Her modtog prinsessen en yndig buket af to af korets medlemmer, Barbette og Aia, hvorefter der var arrangeret en kort reception, inden selve koncerten begyndte.

En rørende oplevelse

De fine pigestemmer fyldte i en god time det flotte kirkerum med den skønneste sang - smukt musikalsk ledsaget af Danmarks Underholdningsorkester og musikere fra Sankt Annæ Gymnasiums musikalske gundkursus.

Koncerten blev dygtigt dirigeret af chefdirigent Anne Marie Granau.

En unik og helstøbt oplevelse, der rørte alle tilstedeværende, og sikkert også prinsesse Benedikte.

En julestarter

Programmet bød på gamle kendte juleklassikere som Lucia-sangen og på danske julesalmer.

Der var også nyere juleklassikere – blandt andre Michael Bojesens ”Luk Julefreden ind” – og det gjorde publikum i det tæt pakkede kirkerum: lukkede julefreden ind.

For prinsesse Benedikte markerer koncerten også starten på julen.

- Jeg har deltaget i flere år. Det er meget smukt, og så tænker jeg hver gang: ”Nu! er det jul”, fortalte prinsesse Bendikte til BILLED-BLADET efter den vidunderlige koncert i Helligaandskirken.

Læs mere om: