Anden får penge af Janni Kjær

Janni Kjær overrækker check og blomster til Anders Matthesen. Han modtog i går 200.000 kroner fra Simon Spies Fonden som tak for hans overbevisende portræt af rejsekongen i Østre Gasværks musical Simon i 2004.
Foto: Birger Storm

Anders Matthesen var blandt de mange heldige modtagere af pengegaver fra Simon Spies Fonden, der fejrede sit 25-års jubilæum i går.

Tirsdag, 29. april 2008 - af Signe Ravn

I 2004 leverede Anders 'Anden' Matthesen et så overbevisende portræt af Simon Spies i musicalen Spies på Østre Gasværk Teater, at han i går pludselig blev 200.000 kroner rigere. Matthesen var nemlig blandt de heldige modtagere af pengegaver fra Simon Spies Fonden, der fejrede sit 25-års jubilæum i Grøften i Tivoli.

Fondens formand Janni Kjær, der var gift med Simon Spies fra 1983 frem til hans død, stod i spidsen for gave-regnen. Og hun hædrede altså en glad Anders Matthesen for hans portræt af Simon Spies og hans komiske virke generelt.

Og den indbringende rolle som den excentriske og pigeglade Spies påvirkede Matthesen meget:

"Det udviklede sig lidt mærkeligt. Ikke mindst når jeg havde fået et par fadøl, kom han snigende, og jeg begyndte at tale som ham. Flere morgenbolledamer kom efter forestillingerne hen og bad om mit telefonnummer, så det kan ikke have været helt skævt," fortalte Anden til Ekstra Bladet.


Uddelte 15 millioner
I alt uddelte Janni Kjær på fondens vegne 15 millioner kroner på en varm eftermiddag i Grøften. Grethe Sønck og Nik & Jay fik også en check fra Simon Spies Fonden.

Før sin død i 1984 øremærkede Simon Spies 100 millioner af sin private formue til Simon Spies Fonden, der støtter almen-nyttige formål og almen-velgørende formål. I de 25 år fonden har eksisteret, har den uddelt 160 millioner kroner til diverse formål og har samtidig øget sin grundkapital til 110 millioner kroner.