16. sep. 2012
Af af Kasper Skov Jensen, Newsdesk, Aller Media

Anders Matthesens søn skal have plads til eventyr

Anders Matthesen
Anders Matthesen
Foto: Birger Storm
Den populære komiker ønsker at give sin etårige søn masser af oplevelser. Også selv om klokken er to om natten.

For 16 måneder siden fik Anders Matthesen sønnen Spencer, og komikeren er ikke som forældre er flest. Lille Spencer får lov til ting, som normalt er forbeholdt meget ældre børn, som for eksempel at være oppe klokken to om natten for at fejre sin fars premiere på onemanshowet "Anders", der lige nu fylder Falconer Salen aften efter aften.

- Jeg er selvfølgelig interesseret i, at min søn har det godt. Han skal prøve at gøre de rigtige ting, og hvis noget viser sig ikke at være rigtigt, vil jeg selvfølgelig prøve at rette det. Men jeg har ikke et så skæbnesvangert syn på det. Han vågnede op under premierefesten om natten og løb rundt i sit nattøj blandt venner og familie, der forguder ham. Mange vil synes, at det er alt for sent for et lille barn. Jeg synes, det var en fed oplevelse for ham. Det var et eventyr. Det er ikke alle dage, der skal være sådan, men der skal også være plads til det, siger Anders Matthesen til alive.dk

Der var i øvrigt god grund til at fejre premieren. BT kvitterede med seks stjerner. Politikkens anmelder grinede sig frem til fem hjerter i sin anmeldelse.

Gør altid det rigtige

For mange er forældrerollen fulgt af en ufravigelig tvivl. Tvivl om, hvad der skal til for at være en god mor eller far. Tvivl om, hvilken side barnet skal ligge på, hvor varm mælken skal være og så videre. Men Anders Matthesen er helt igennem sikker på, at de beslutninger, han træffer, er de rigtige.

- Jeg kan sagtens savne min søn og tænke, om han har brug for at se sin far. Men jeg gør mig aldrig tanker om, hvorvidt jeg er en dårlig far. Jeg lider aldrig af tanken om "gad vide, om jeg har gjort det her godt nok". Han har forældre, der passer på ham og elsker ham. Det behøver ikke være på en bestemt måde. Alt behøver ikke køre snorlige med faste sengetider. Jeg er aldrig i tvivl, om jeg gør det rigtige. Det er en stor ting at være fri for. Det tror jeg, mange mennesker er plaget af, siger han.

Forkerte beslutninger eksisterer ganske enkelt ikke i Matthesens univers.

- Jeg kan kun gøre det, jeg gør. På den måde er der ingen forkerte beslutninger, men kun beslutninger, der leder hen til ny beslutninger, siger han.

Læs mere om: