Andreas Mogensen på nye eventyr

Andreas Mogensen.

Andreas Mogensen.

All Over
Andreas Mogensen har haft et spændende 2015, hvor han blev den første dansker i rummet. Nu fortæller den danske astronaut hvilke nye eventyrer, der venter.

2015 blev året, hvor Andreas Mogensen kom på alle danskernes læber. Som den første dansker i rummet blev han hyldet af alle fra folkeskoleelever til dronning Margrethe, da han igen vendte hjem til Danmark.

Hos Andreas Mogensen selv er der heller ingen tvivl om, at rumrejsen var det største øjeblik i det forgangne år, og han håber da på at kunne komme afsted igen.

- Jeg håber, jeg får muligheden for at komme derop igen. Hvis det lykkes at komme af sted igen, så går der nok en 5-7 år eller lignende, så det bliver ikke lige de næste par år desværre, fortæller astronauten til BILLED-BLADET.

Andreas Mogensen til NASA 

Men selvom danskeren ikke selv får fornøjelsen af turen i rumraket de næste par år, betyder det langt fra, at rum-eventyret ender her. Efter et par måneder med foredrag på skoler i Danmark bliver Andreas Mogensen nemlig igen en del af astronautholdet.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

- Det vil sige, jeg skal hjælpe med at få sendt de andre af sted på deres missioner, og det sker blandt andet ved at arbejde i kontrolcentret eller deltage i forskellige projekter, hvor vi udvikler og tester nyt udstyr, siger han.

Går det hele som planlagt, kan Andreas Mogensen også se frem til en stilling hos det amerikanske NASA i Houston, Texas.

- Det tyder på, at jeg til næste sommer bliver udstationeret i NASA i Houston i et par år. Vi har altid en europæisk astronaut derovre, forklarer Andreas Mogensen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden