Anne Laxholm: Min datter kommer hjem til jul

Anne Laxholm holder meget af julen, som hun tilbringer med sin mand Hans Henrik, datteren Lisamaria og hundene Buffy og Brownie.
Anne Laxholm holder meget af julen, som hun tilbringer med sin mand Hans Henrik, datteren Lisamaria og hundene Buffy og Brownie.
Foto: Ole Bjørk
Danse-dommeren elsker julen, og glæder sig til at hele familien samles om juletræet.

Anne Laxholm, 59, bor med sin mand, Hans Henrik, i det skønneste hus i Rungsted. Ilden knitrer i kaminen, sneen ligger hvid udenfor, og julemusikken byder op til dans i stuen, hvor "Vild med dans"-dommeren kigger i familiealbummet, der rummer søde juleminder. Husets to hunde, papillonerne Buffy og Brownie, har lagt sig til ro, men holder et vågent øje med dagens gæster.

Husets datter Lisamaria, 21 år, studerer for tiden på The Met Film School i London, men kommer hjem et par dage før den 24. december, så den lille familie kan holde juleaften sammen.

- Jeg elsker julen og holder stadig på, at vi skal have et stort juletræ, selv om min mand pænt spørger, om vi nu også behøver det. Det er en dejlig tid, hvor man kan have hyggelige stunder med familien efter et hektisk efterår, siger Anne, der foruden dommertjansen i "Vild med dans" har danseskolen Dance Academy Laxholm i Hørsholm at tage hånd om.

Traditionerne overholdes
- Jeg holder meget af at skrive julekort, men jeg vil helst undgå at være stresset, når jeg gør det, så derfor bliver mange først sendt af sted mellem jul og nytår. Jeg vil nemlig gerne sidde med en kop cappuccino og skrive de tanker, jeg har om den, jeg skriver til i ro og mag, fortæller Anne.

Juleaften bliver traditionerne holdt i hævd, og familien begynder med at se Disneys Juleshow, inden middagen serveres.

- Vi spiser and, og da Hans Henrik godt kan lide flæskesteg, får han også det. Vi slutter af med risalamande og mandelgave. Selv med vores to hunde imellem os tror jeg, at vi tre får svært ved at nå om juletræet, så jeg ved ikke, hvor meget dansen rundt der bliver i år. Men vi skal nok få sunget en masse julesalmer, smiler Anne, der også er sammen med familien 1. juledag.

- Lisamaria har fødselsdag den 27. december og Henrik den 4. januar, og da plejer vi at invitere gæster til brunch.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden