13. dec. 2012
Af af Lisbeth Grube

Anne Louise Hassing fik tilbudt et barn i Afrika

Anne Louise Hassing
Anne Louise Hassing
Foto: AOP
Skuespilleren Anne Louise Hassing brød sammen, da en fattig mor ville forære hende sit barn.

Det har sat sig dybe spor i skuespilleren Anne Louise Hassing, at hun sidste år besøgte Rwanda som ambassadør for hjælpeorganisationen ADRA . Som mor til otteårige Mingus blev Anne Louise dybt berørt af fattigdommen og fortvivlelsen i det afrikanske land.

- En af de oplevelser, der gjorde størst indtryk, var en mor, som tog mig i hånden og sagde: "Jeg vil så gerne have, at du tager et af mine børn med hjem. Det ville gøre mig så lykkelig". Hun kunne lige se et glimt af min verden og ønskede den brændende for sit barn. Jeg havde så meget lyst til at sige ja, og jeg tudbrølede, fordi det var så stærkt, siger Anne Louise til magasinet LIME.

Efter det voldsomme møde med Afrika har skuespilleren planer om at vende tilbage dertil med sin familie, og i sin dagligdag i Danmark er hun blevet meget bevidst om, at materielle behov ikke skal få overtaget.

- Jeg har haft en tendens til at leve i fremtiden og tænke "vi skal også snart have lavet det badeværelse" og "arj, vi har bare ikke plads nok!" Men den morgen, jeg kom hjem fra Afrika og så mit eget hjem, tænkte jeg "hold op, jeg har jo et kæmpe hus!" Den følelse prøver jeg at holde fast i, siger skuespilleren.

Læs mere om: