Anne-Mette Rasmussen endelig sammen med tvillingerne

Anne-Mette Rasmussen

Farmor Anne-Mette Rasmussen med sine to små guldklumper.

Foto: Privat

Et barnebarn i hver arm – hvad mere kan en farmor ønske sig?

Søndag, 17. april 2011 - af Lisbeth Grube

I disse dage har Anne-Mette Rasmussen hænderne fulde som farmor i USA, og hun elsker hvert sekund. Den 8. januar, præcis samme dag som kronprinsparrets tvillinger kom til verden, blev NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, og Anne-Mette Rasmussen bedsteforældre til et hold tvillinger 7000 kilometer borte. Sønnen Henrik, som bor i Springfield, Illinois, blev nemlig far til tvillingepigerne Annelise og Marie.

- De er fantastisk søde og dejlige, jubler Anne-Mette i telefonen fra USA. Først nu, tre måneder efter fødslen, kan hun for første gang holde sine amerikanske børnebørn tæt ind til sig, som her hvor hun har Marie på højre arm og Annelise på venstre.

- Ja, nu er det endelig min tur! Anders har for længst set tvillingerne, men det har ikke kunnet lade sig gøre for mig før nu. Man flyver jo ikke til USA for en dag eller to. Men nu er jeg her, og jeg glæder mig til at være sammen med familien et par uger, fortæller Anne-Mette, som har haft en travl vinter med foredrag og dans.

Sådan får du BILLED-BLADETs T-shirt
Klik her og se vores fine sommertilbud!

Tvillingerne er enæggede og ligner hinanden rigtig meget, men farmor har hurtigt lært at skelne dem fra hinanden. Hun kan sagtens genkende træk fra sin egen søn i dem, og nu handler det så om at lære de to små personligheder at kende.

- Jeg sidder med dem, så snart jeg kan komme til det, siger NATO-fruen, der som bekendt er uddannet pædagog, vild med børn og også mormor til to i en alder af 52.

Modsat kronprinsparret der i dag, torsdag, holder til barnedåb, skal Anne-Mettes amerikanske børnebørn ikke døbes. Henrik Fogh Rasmussen og hustruen Kristina har i stedet navngivet deres to små guldklumper.