18. jun. 2013
Af Helle Skram de Fries

Anne-Mette Rasmussen vil gerne være Fru Fræk

Anne-Mette Rasmussen er tilfreds med titlen som fru fræk
Anne-Mette Rasmussen
Foto: Lars H. Laursen
Den folkelige titel som "Fru Fræk" er generalsekretær-fruen Anne-Mette Rasmussen ikke spor ked af.

Det var under sin deltagelse i "Vild med dans" i 2008, at den daværende statsministerfrue fik tildelt titlen "Fru Fræk", da hun slog en vejrmølle midt på dansegulvet og afslørede en dansetrusse.

En titel hun på ingen måde er ked af. På weekendens folkemøde på Bornholm, blev den nuværende generalsekretærfrue, foredragsholder, forfatter, danseinstruktør m.v., ifølge bt.dk, interviewet af Venstrepolitikeren Inger Støjbjerg.

-Det med Fru Fræk skyldes jo meget danseriet - og det er lige mig, så jeg har ikke noget imod at hedde Fru Fræk, fortæller Anne-Mette Rasmussen.

Hun fortæller også, hvordan hun mødte Anders Fogh til halbal i Kirke Hyllinge, hvor Anne-Mettes mor inviterede den unge mand med hjem til natkaffe hos familien.

-Det endte med, at Anders og min far sad og diskuterede det lokale kloaknet, og det syntes jeg ikke var særlig romantisk, så jeg gik i seng.

Senere ringede Anders dog og inviterede Anne-Mette med i Knuthenborg Safaripark, og derfra gik det stærkt. Som 25-årige havde Anne-Mette Rasmussen fået sine tre børn, sønnen Henrik og de to døtre Maria og Christina.

Inger Støjbjerg fik også spurgt Fru Fræk, hvordan det var at blive førstedame, da hendes mand i 2001 blev statsminister.

-Anders havde nået sit mål. For mig var det ikke et mål, men jeg vidste godt, det ville ske en dag, fortæller Anne-Mette.

Anne-Mette Rasmussen nåede selv nogle nye mål efter hun var med i "Vild med dans".

-Jeg vidste med det samme, da jeg blev spurgt, at det var lige mig. Dans er bare mig men det var helt vildt med pressen. Det var der jeg fik min første mobiltelefon. Medierne ringede hele tiden til min dansepartner Thomas for at få fat på mig, husker hun.

Anne-Mette og Thomas Evers Poulsen danser stadig. Blandt andet til velgørenhedsbal i NATO, hvor Andres Fogh er generalsekretær.

-Det tjener vi 75.000 kroner på pr. gang, og de går til kvinder i Afghanistan. Vi er oppe på en halv million, lyder det fra Anne-Mette Rasmussen a.k.a. Fru Fræk.

Læs mere om: