Anne-Mette Rasmussens dejlige familiejul

- Jeg holder meget af ”Dejlig er jorden”. Vi synger både salmer og julesange, og skal der være fart over feltet, fortæller Anne-Mette Rasmussen.

- Jeg holder meget af ”Dejlig er jorden”. Vi synger både salmer og julesange, og skal der være fart over feltet, fortæller Anne-Mette Rasmussen.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET

Anders deler gaverne ud, når Anne-Mette Rasmussen får familien på besøg i Belgien.

Mandag, 12. december 2011 - af Helle Skram de Fries

Hvor holder I jul?
-Vi skal være hjemme i Bruxelles sammen med vores datter Maria og hendes mand, Jesper, og deres to børn (Martha, der bliver tre til marts, og Marcus på knap et år). Vores yngste datter, Christina, er på skiferie og vores søn, Henrik, og hans kone, Kristina, holder jul hjemme i USA med deres tvillinger. Min mor skal være hos en nevø.

Hvad spiser I juleaften?

- Vi starter med risengrød med mandel i og får mandelgaven efter første ret. Det er en tradition fra Anders' familie. Hovedretten er flæskesteg med rødkål, og hvad der ellers hører til. Måske skal vi have and i år, men så bliver der ingen flæskesteg. Bagefter får vi risalamande med kirsebærsovs.

Hvad er den bedste julegave, du har fået?
- Jeg er glad for alle julegaver. Da børnene var små, var de bedste gaver, dem de selv lavede, og nu kommer der nok snart noget hjemmelavet fra Martha.

TILBUD PÅ BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

TILBUD PÅ BILLED-BLADET
Klik her og læs hvordan!

Hvad er den bedst julegave, du selv har givet?

- Uhha, jeg elsker at give gaver, men et år var jeg i London op til jul, og alle fik gaver, der var købt i London. Det var meget skægt og lidt anderledes.

Snyder I med mandelen?
- Absolut nej! Der bliver holdt streng justits. Én putter mandlen i, og en anden råber op, hvem der skal have hvilken portion risengrød.

Hvem deler gaver ud?
- Det gør Anders. Hvis han, mod forventning, ikke når at få gipsen af sin brækkede arm inden jul, kan han nok få et barn til at hjælpe sig med at finde pakkerne under træet.

Hvad er din yndlings-julesang?
- Jeg holder meget af "Dejlig er jorden". Vi synger både salmer og julesange, og skal der være fart over feltet, synger vi "Nu er det jul igen".

Hvad er det bedste ved julen?
- Hyggen, at slappe af med familien og gå ture. At skifte mellem at lave noget aktivt sammen og bare hygge sig.