Onsdag, 15. april 2009 - af af Annemette Krakau

Annemette Krakau: Velkommen seje Sólrun

Annemette Krakau

Annemette Krakau

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
BILLED-BLADETs chefredaktør ønsker Lars Løkkes kone Sólrun velkommen som Danmarks nye førstedame.

Så fik Danmark en ny statsminister og en ny førstedame. 44-årige Lars fra Græsted og 40-årige Sólrun fra Færøerne er med ét slag blevet et af Danmarks mest betydningsfulde par, og vi glæder os til at følge deres historiske eventyr her i BILLED-BLADET.

Vi beskæftiger os pr. definition ikke med politiske dagsordner, men vi rykker ind på hjemmebanen og kommer tæt på menneskene bag de fine titler. Fremover vil vi se det nye statsministerpar til et væld af officielle begivenheder, på rejser, til fornemme fester og middage - bl.a. i selskab med kongefamilien. Men hvem er de egentlig? Hvem er Danmarks nye førstedame?

I USA er førstedamen Michelle Obama på rekordtid blevet en darling, hvis lige ikke er set siden Jackie Kennedys storhedstid. Michelle Obama er blevet populær på at være sig selv. Hun er ikke gudesmuk, men flot, stolt, ærlig, en god mor og hustru - og så er hun knivskarp og fremme i stiletterne.

Sådan - men også på sin helt egen måde - tror jeg også vores nye førstedame vil være. Jeg kender hende ikke personligt. Men via de interviews jeg indtil videre har læst med Sólrun (se også i ugens BILLED-BLADET side 58-60), virker det som om, hun i den grad hviler i sig selv. Hun er ydmyg, men samtidig bevidst og knivskarp, hun er sej og har styr på sit domæne - mand, tre børn og hus i Græsted - og så lyder det heldigvis også som om, hun er begavet med en god portion humor!

Sólrun vil engang ende i historiebøgerne i sin egenskab af statsministerens kone. Men hun har potentiale til at blive mere end et navn. Om hun vil udnytte det - og i givet fald på hvilken måde - må tiden vise. Det bliver spændende at følge.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden