6. apr. 2015
Af af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen

Annette Heick: Der er vist ingen, der beskylder mig for at være en pylremor

Annette Heick.
Annette Heick.
Foto: Lars H. Laursen
Annette Heick har mange talenter. Og i øjeblikket står hun hver aften på scenen i Aarhus i forestillingen ”My fair lady”. En forestilling der betyder, at hun skal være væk fra sin familie i tre måneder. Her fortæller hun om beslutningen til SØNDAG.

Selv om de kun er ti og seks år, er Annettes børn allerede ved at "blive klædt på", som hun selv er blevet det. De er med på familieråd, når der skal træffes beslutninger. Det var således dem selv, der takkede pænt nej til at blive taget ud af deres normale skole og følge undervisningen på en skole i Aarhus, mens Annette arbejder der.

– Det overvejede vi, men det havde kun været for min skyld. De ville helst være fri. Der er det selvfølgelig en kæmpe fordel, at mine forældre bor lige ved siden af os nu. Eliot og Storm kan være hos dem og hjemme hos sig selv på samme tid og gå i skole, som de plejer. Selvfølgelig trækker vi lidt ekstra veksler på min mor nu, hvor Jesper er på hospitalet, men det fungerer bedst sådan, siger hun til SØNDAG.

Bodil Jørgensen blev gravid som 47-årig og troede blot det var overgangsalderen. Læs det her.

Har brug for opbakning

Beslutningen om, at børnene godt kan undvære deres mor i tre måneder, blev truffet, inden Jesper kom til skade, og Annette indrømmer, at nogle af vennerne har spurgt, om hun ikke skulle overveje at opgive forestillingen og tage hjem til familien.

– Den overvejelse er taget, og nu har jeg et skib, der skal føres i havn så gelinde som overhovedet muligt. Det projekt har jeg brug for opbakning til, siger hun og mener, at beslutningen er bedst for alle parter, siger hun til SØNDAG.

Kirsten Norholt fortæller her til søndag.dk, at hun aldrig har haft et ønske om at blive mor

At pylre er at svigte

– Der er vist ingen, der beskylder mig for at være en pylremor. Mange sætter lighedstegn mellem det at være en pylremor og være omsorgsfuld, men det er helt forkert.

– Jeg synes netop, man svigter sin omsorg ved at være pylret. For at vise omsorg handler netop om at give noget ansvar til sine børn. Jeg mener ikke, de skal være tidligt voksne, men at man skal kunne sige til dem, at nu har man brug for, at de træder i karakter. På et tidspunkt skal vi jo sende dem ud i den store verden, og så er de forhåbentlig forberedt på det. Det er i hvert fald ikke curlingbørn, der kommer ud af min opdragelse, understreger Annette til SØNDAG.

Læs mere om: