Tirsdag, 3. marts 2009 — af af Signe Ravn

Balletmester Flemming Flindt er død

Flemming Flindt havde en imponerende karriere både herhjemme og internationalt, og var balletmester både i Dallas og på Det Kongelige Teater. Han blev 72 år.
Flemming Flindt havde en imponerende karriere både herhjemme og internationalt, og var balletmester både i Dallas og på Det Kongelige Teater. Han blev 72 år.
Foto: Ole Bjørk
Den tidligere balletdanser og balletmester Flemming Flindt er død. Han blev 72 år gammel.

Efter kort tids sygdom er balletmester og koreograf Flemming Flindt, omgivet af sin nærmeste familie, i dag sovet stille ind i Sarasota, Florida. Han blev 72 år.

Flemming Flindt blev uddannet balletdanser på Det Kongelige Teaters Balletskole, og blev i 1957 udnævnt til solodanser på nationalscenen. Hans karriere bragte ham desuden til Pariser Operaens Ballet og London Festival Ballet. Efter sin aktive karriere fortsatte Flemming Flindt i flere perioder som balletmester på Det Kongelige Teater, senest fra 1981-89.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han var blandt sin generations mest toneangivende koreografer, og havde en sjælden evne til at skabe imponerende dramatiske og visuelle optrin i sine balletter. Han skabte blandt andet balletten 'Dødens Triumf' i 1972, hvor hans daværende kone Vivi Flindt dansede hovedpartiet. Forestillingen vakte furore på grund de mange nøgenscener.

De seneste år har flere af Flemming Flindts balletter været danset hyppigt på Det Kongelige Teater, heriblandt 'Enetime' fra 1963, og 'Caroline Mathilde', som han skabte i 1991.

Flemming Flindt vil blive begravet i Danmark.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden