Bamses enke hjælper kræftsyge børn

Henrik Schrøder og Dorthe Lund Pedersen fra diabetes-børnefamiligegruppen fik hver 251.867 kroner af Käte, som fik støtte af manager John Madsen.

Henrik Schrøder og Dorthe Lund Pedersen fra diabetes-børnefamiligegruppen fik hver 251.867 kroner af Käte, som fik støtte af manager John Madsen.

Foto: Niels Henrik Dam
Midt i sorgen over alt for tidligt at have mistet sin mand har Bamses enke, Käte, haft overskud til at tænke på andre.

Helt i den populære sangers ånd har Käte foræret en kvart million kroner til kræftsyge børn på Børneafdelingen A4 på Skejby Sygehus og et tilsvarende beløb til Børnefamiliegruppen i Diabetesforeningen Aarhus/Randers.

- Selv om det hver gang var svært for ham, har Bamse flere gange været på besøg hos de kræftsyge børn og sunget for dem, fortæller Bamses manager gennem 40 år, John Madsen. De syge børn med diabetes har også flere gange nydt godt af Bamses gavmildhed, og han forærede også sin gevinst fra "AllStars" til diabetesbørnene. Bamse kendte selv til en hverdag med diabetes, både fordi han selv led af sygdommen, men også fordi hans nu voksne søn, Theis, har sukkersyge.

- Det er et imponerende beløb, som vi kan bruge på at gøre hverdagen lettere for de indlagte børn og deres familer, fortalte Henrik Schrøder, der er overlæge hos de kræftsyge børn. På samme måde kunne Dorthe Lund Pedersen fra Diabetesforeningen glæde sig over, at det igen bliver muligt at sende op mod 80 børn på ferie i udlandet.

Overskuddet på en halv million kroner kom i hus ved mindekoncerten for Bamse, som blev holdt den dag, den store sanger ville være fyldt 64 år.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden