19. sep. 2012
Af af Mia Qvist Scheelsbeck/Newsdesk

Benedikte Hansen: Det er rædselsfuldt at blive skilt

Benedikte Hansen
Benedikte Hansen
Foto: AOP
Benedikte Hansen har et par ægteskaber bag sig og kalder det gruopvækkende at blive skilt

Vi kender hende fra DR1-serien "Borgen", hvor hun spiller journalisten Hanne Holm, og et hav af andre serier, film og teaterstykker.

53-årige Benedikte Hansen er nemlig en ganske aktiv skuespillerinde, og hun har altid haft friheden til at dyrke skuespillet 100 pct. Hun har nemlig aldrig fået børn. Desværre har hun været nødt til at klare sig igennem to skilsmisser.

Det fortæller hun om i magasinet Liv, hvor den smukke skuespillerinde taler om sin hverdag og tabuet om at være blevet gift lidt for mange gange.

- Det er jo ikke, fordi jeg har villet, at mine ægteskaber skulle blive sådan. Det er rædselsfuldt at blive skilt. Gruopvækkende. Men det dur ikke, hvis man går og er ked af det i et ægteskab. Det er ikke værdigt at bruge sit liv på det for nogen af parterne. Det er nok også en fornemmelse for, at livet kun har en vis længde, forklarer hun til magasinet Liv.

Skilsmisse nummer to var noget helt andet

Benedikte Hansen var i første omgang gift med forfatter, skuespiller og instruktør Gerz Feigenberg indtil 1993. I 1998 og ni år frem var hun gift med Michael Christiansen, der var chef på Det Kongelige Teater, og i dag dater hun skuespilleren Viggo Sommer.

Ifølge Benedikte Hansen var skilsmisse nummer to bestemt ikke lettere end den første.

- Det var ikke nogen fest. Når du bliver skilt som 35-årig, har du fortsat forestillingen om, at du kan nå at få sølvbryllup med en anden. Der er stadig mulighed for det lange stræk og kontinuiteten. Derfor var det noget helt andet, siger skuespillerinden.

Læs mere om: