6. maj. 2019
Af John Lautrup

Bente Scavenius om sin mand: Joen er lidt kedelig

Bente Scavenius
Bente Scavenius og Joen Bille
Foto: Peter Grosen
Bente Scavenius behøvede hverken at tænke på gave eller fest, da hendes mand, Joen Bille, for nylig fyldte 75 år. Han havde hverken tid eller lyst til at blive fejret i stor stil.

Bente Scavenius, kendt fra DR's "Danmarks bedste portrætmaler" og "Kunstquiz", er en travl kvinde med mange jern i ilden, men hun blev ikke overbebyrdet med opgaver, da hendes mand, skuespiller Joen Bille, for nylig fyldte 75 år.

Han ville hverken have gave eller fest.

- Joen er ikke ligefrem nogen festabe. Jeg troede ellers, jeg giftede mig med et festmenneske. Joen er jo skuespiller, men han er faktisk lidt kedelig, ler Bente Scavenius, som selv fylder 75 senere på året.

Indspillede film i New York

Joen Bille havde nu heller ikke tid til stor fødselsdagsfest, for dagen efter fødselsdagen fløj han til New York for at spille en lille rolle i TV-serien "Mr. Robot" med Oscar-vinderen, Rami Malek, i hovedrollen.

Ligesom sin kone, der er kunsthistoriker, er han stadig særdeles aktiv i sit fag og skal til efteråret indspille en stor rolle i en ny dansk spillefilm.

Derfor mærker ægteparret heller ikke alderen trykke. De siger, at arbejdet holder dem friske.

- Når man har en så arbejdsmæssigt presset dag, som vi har, så er der altså ikke mange minutter tilovers til at tænke på, hvor gammel man er, siger Bente Scavenius.

Læs stort interview med ægteparret i BILLED BLADET, der kan købes fra torsdag den 2. april.

Læs mere om: