Tirsdag, 24. januar 2023 - af Marianne Singer

Bente Schmeichel fylder snart rundt: Det har været min største frygt

Bente Schmeichel
En glad og smilende Bente Schmeichel ved gallapremieren på "Niels Bohr - Verdens bedste menneske" mandag aften.
Foto: Martin Høien
Til sommer fylder Bente Schmeichel 60 år, og ved gallapremieren på ”Niels Bohr: Verdens bedste menneske” i Imperial mandag aften fortalte hun ærligt og eftertænksomt, hvad der har været hendes største frygt ved at nærme sig den runde dag.

At fylde 60 år er en vigtig milepæl for mange, hvor tanker om både nutid og fremtid fylder ens tanker.

Det samme gælder Bente Schmeichel, som BILLED-BLADET mødte ved gallapremieren på den nye danske dokumentarfilm ”Niels Bohr: Verdens bedste menneske” i Imperial mandag aften.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Mor fik kræft

Her fortalte hun på ærlig vis om, hvorfor det har været specielt svært for hende at skulle fylde 60 år i forhold til foregående fødselsdage.

- Min mor fik kræft i netop den alder. Hun fik en tumor i hjernen, som pressede på balance og syn og endte med at gøre hende handicappet. Det skal jo ikke være så tungt, men det har bare fyldt rigtig meget hos mig i de seneste måneder. Men nu har det fyldt nok, og jeg skal sætte en streg i sandet. Og så vil jeg i stedet være fyldt op af positivitet, fordi det har jeg brug for, forklarede Bente Schmeichel.

Børnene inspirerer

Inspirationen til at se mere lyst på det hele kommer ikke fra fremmede, men fra hendes børn, fodboldspiller Kasper Schmeichel og influencer Cecilie Schmeichel.

-Mine børn har været fantastiske og ligesom vist vejen. Det kan de altså. De er så seje. Det er rart at have børn, der kan vise en vejen, lød det med et stort smil fra Bente Schmeichel.

Hemmelige forberedelser

Hvordan skal dagen så fejres?

- Det er en hemmelighed og stadig ”under construction”. Men der er simpelthen et festudvalg, der har sagt, at jeg skal blande mig helt udenom. Gode venner, som har skumle planer, lød det med et glimt i øjet fra Bente Schmeichel.

-Det er lidt svært at forholde sig til at skulle være midtpunkt. Men det skal nok blive rigtig godt.

Dokumentaren ”Niels Bohr: Verdens bedste menneske” er en dokumentar om den verdenskendte danske fysiker Niels Bohr.

Filmen er instrueret af Anna von Lowzow og Marie Breyen.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden