Lørdag, 12. marts 2016 — af Ulrik Ulriksen

Bitten Clausen begraves under private former

Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Bitten Clausen, enke efter Danfoss-koncernens grundlægger Mads Clausen, er de seneste dage blevet mindet på nettet, hvor man har kunnet skrive i en kondolencebog. I dag begraves den nære og respekterede veninde af kongehuset under private former på Als.

Bitten Clausen, enke efter Danfoss-koncernens grundlægger Mads Clausen, blev 103 år. Hun døde 7. marts og er de seneste dage blevet mindet på et særligt site, hvor man har kunnet skrive i en kondolencebog. Det har mange benyttet sig af for at ære afdøde.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Dronning Ingrids nære veninde

I 1939 blev Bitten Hinrichsen gift med Mads Clausen fra Danfoss. I de følgende år kom parret tæt på kong Frederik IX og dronning Ingrid. Bitten Clausen og dronning Ingrid udviklede over mange år et særdeles nært venskab. Også de senere kongelige generationer har bevaret det gode forhold til familien Clausen, og den nuværende kongelige familie anført af dronning Margrethe og kronprins Frederik har altid vist Danfoss-familiens kvindelige overhoved og samlingspunkt deres store respekt. Bitten Clausen var blandt andre en fremtrædende gæst ved prins Christians dåb den 21. januar 2006. Billedet her er fra netop den dåb.

Omsorg og varme

Bitten Clausen var en kvinde med en varm udstråling samt en evne og vilje til at gøre en forskel gennem et langt liv. Hendes ældste søn Jørgen M. Clausen, der er bestyrelsesformand i Danfoss A/S, understreger dette.

- Igennem hele sit liv udstrålede vores mor omsorg og menneskelig varme i alle sine gøremål, både privat og i forretningsøjemed. Hun søgte harmoni omkring sig, og hun turde at gøre en forskel, hvor end hun kom frem i verden. Vores mor sagde aldrig nej til en opgave og opfattede aldrig sit virke som en pligt, skriver Jørgen M. Clausen i mindeordene om moderen.

Begravelse på Als

Når Bitten Clausen i dag, lørdag 12. marts, begraves fra Havnbjerg Kirke på Als, bliver højtideligheden afviklet under private former. Det har man familiens side ønsket, og det vil blive respekteret. Bitten Clausen blev udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen i 1975 og ridder af 1. grad i 1990.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden