3. maj. 2014
Af Af Henrik Salling

Brødrene Olsen: Vi bli'r væk fra Grand Prix'et

De populære brødre mener, de er udsat for aldersdiskrimination og bliver væk fra Eurovisions-finalen
De populære brødre mener, de er udsat for aldersdiskrimination og bliver væk fra Eurovisions-finalen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
- Vi har en vis stolthed, siger Jørgen og Noller, som ikke vil bruge deres fribiletter til Eurovisions-finalen. De mener, de er blevet sorteret fra i aftenens show, fordi de er for gamle

Når Eurovision Song Contest afholdes i den kommende uge, bliver det uden deltagelse af Brødrene Olsen, som i 2000 vandt med sangen ”Fly on the wings of love”. De to brødre er godt nok inviteret til finalen, men kun som publikummer. Men selv ikke de to fribilletter har Jørgen og Noller tænkt sig at benytte. De mener nemlig, at de er ofre i en sag om aldersdiskrimination og havde hellere set sig selv på scenen som en del af showet.

- Jan Lagermand Lundme (DR’s chef for Eurovision-showet) siger, han kun vil se fremad. At se fremad betyder væk med det gamle, siger Jørgen Olsen til Ekstra Bladet.

De to brødre mener, at DR sorterer det gamle fra og kun fokuserer på det ungdommelige – og at arrangørerne glemmer, at alle aldersgrupper skal tilgodeses, når man sammensætter showet.

- For mig er det et udtryk for DR’s aldersdiskrimination. Det skal hele tiden være så ungt som muligt. Det er grotesk, siger Jørgen.

Hos DR afviser Jan Lagermand Lundme, at der skulle være tale om at brødrene er fravalgt på grund af deres alder.

- Jeg har den dybeste respekt for Brødrene Olsen. Det er deres fortjeneste, at Melodi Grand Prix er blevet så stort. Jeg er ked af, hvis de føler sig diskrimineret. Brødrene Olsen passede bare ikke ind i showet, siger Jan Lundme, som har inviteret Jørgen og Noller til finalen – som publikum. Men de to pladser bliver til det store finaleshow ind til videre ladt tomme.

- Vi har sagt nej, for vi skal ikke trykke hånd med mennesker, som har gennemført den transaktion. Vi har en vis stolthed i os, siger Jørgen.

Læs mere om: