11. feb. 2013
Af af Dorte Quist

B.S.Christiansen søger deprimerede kvinder

B.S. Christiansen
B.S. Christiansen
Foto: AOP
Eksperter advarer imod B.S.Christiansens nye program på TV 2.

TV 2 og B.S. Christiansen søger deprimerede kvinder, som bruger antidepressiv medicin, til et nyt program. Ifølge en annonce vil den tidligere militærmand tage de depressive kvinder med på en "livsforandrende rejse" og give dem en række redskaber, der skal hjælpe dem til et liv uden medicin.

Men det har fået flere eksperter til at råbe vagt i gevær, skriver BT.

- Det er simpelthen for farligt og for uansvarligt, siger Karen Margrethe Nielsen, der er landsformand for Depressionsforeningen.

Hun påpeger, at man ikke kan sammenligne depressive kvinder og mænd med de andre grupper - overvægtige, handicappede og TV-værter - som B.S. Christiansen tidligere har hjulpet i sine programmer.

- En depression er en hjernesygdom. Det har ikke noget at gøre med at have ondt i livet. Det skal tages alvorligt, siger hun og understreger, at for en depressiv er det ikke et mål i sig selv at blive medicinfri.

- Netop diskussionen om at blive medicinfri, den vil man jo aldrig tage med en diabetiker, vel?!

Også Jes Gerlach, stifter af PsykiatriFonden, er bekymret for B.C. Christiansens nye program.

- Det er vigtigt, at man ikke lægger en ekstra byrde på den deprimeredes skuldre, da de bærer rundt på en stor byrde i forvejen. Derfor tror jeg også, at der er mange, der på forhånd er meget skeptiske over for programmet, siger han.

TV 2-redaktør Jes Schrøder påpeger over for BT, at det endnu ikke er endeligt besluttet om de vil have den nye programserie med B.S. Christiansen.