27. apr. 2008
Af af Signe Ravn

Burhan G og Spleen United på Grøn Koncert

Rockbandet Spleen United og r'n'b-crooneren Burhan G er seneste tilføjelser til årets stærke Grøn Koncert-program.
Rockbandet Spleen United og r'n'b-crooneren Burhan G er seneste tilføjelser til årets stærke Grøn Koncert-program.
Foto: Jakob Boserup
Burhan G og Spleen United er de seneste tilføjelser til årets Grøn Koncert-program.

Jacob Haugaard og co. kan nu præsentere endnu et par navne til året grønne koncerter. R'n'b-crooneren Burhan G. og rockbandet Spleen United.

Burhan G. og Spleen United skal begge optræde på den lille scene Spot Scenen, der i år har indgået samarbejde med P3 og derfor har fået navnet P3 Spot Scenen.

Burhan er Danmarks Justin
Burhan G. har en fortid i Danmarks Radios Drengekor, men han er for længst vokset op og har markeret sig som en af de mest innovative r'n'b-kunstnere herhjemme blandt andet med hittet Who Is He. Burhan G er det nærmeste Danmark kommer på Justin Timberlake med skamløst iørefaldende melodier.

P3 darlings
Spleen United fik sit gennembrud, da P3 kastede sin kærlighed på bandets debut-cd Godspeed Into The Mainstream, der kastede flere radiohits af sig blandt andre In Peak Fitness Condition. I januar udgav bandet opfølgeren Neanderthal, som både anmeldere og publikum har været glade for. Pladen strøg direkte til tops på albumhitlisten.

Lykkelige omstændigheder
Dog er der et enkelt forbehold i forhold til Spleen Uniteds optræden. I pressemeddelelsen fra Grøn Koncert står der nemlig:

"Pga. lykkelige omstændigheder i Spleen United-lejren har Grøn Koncert indgået aftale med bandet, Veto om, at de i givet fald træder til i den første Grøn koncertweekend og The Floor Is Made Of Lava i den anden koncertweekend, hvis den lille melder sin ankomst på en koncertdag."

Overskuddet fra koncerterne går som altid til Muskelsvindfonden.

Læs mere om: