40 år efter Peter Zobels kone døde: Tiden læger ikke alle sår

Peter Zobel

Peter Zobel

Foto: Lars Laursen
I år er det præcis 40 år siden, Peter Zobels verden brød sammen på tragisk vis.

Hans hustru, svenske Annika Wicksell, kørte galt, da hun satte sig bag rattet for at hente familiens unge piges kæreste i Nordsjælland. Hun blev bragt til hospitalet, hvor hun kæmpede tre uger for sit liv, inden hun pludselig døde og efterlod sig mand og deres tre små børn, Caroline, Josephine og Rigmor.

- Det var frygteligt. Så uretfærdigt med hensyn til hendes alder, børnene og alt det dér. Men bitter? Nej, man må ikke blive bitter af modgang. Overalt i verden sker der forfærdelige ting hele tiden, man ikke er herre over, så det nytter ikke noget. Ordsproget siger, at tiden læger alle sår. Det gør den ikke - men hen ad vejen glider det i baggrunden. Heldigvis havde jeg nogle bedstemødre på begge sider, der var dygtige. Som kæmpede en kamp for at hjælpe til, fortæller Peter.

Et par år efter mistede han også datteren Josephine, som var multihandicappet og døde efter en hjerteoperation.

- Jeg kan kun sige, at jeg var nødt til at tackle det. Jeg havde en hverdag, der skulle fungere og nogle små piger at tage mig af. Det hjalp mig med at komme videre, siger han og signalerer venligt, men bestemt, at han ikke har lyst til at tale mere om det kapitel.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden