Torsdag, 19. februar 2015 - af John Lautrup

Asger Aamund: Asger Aamund fylder 75 år: Vorherre skylder mig ikke noget

Foto: Jacob Ljørring/BILLED-BLADET
Asger Aamunds runde fødselsdag får ham ikke til at slække synderligt på tempoet. Alderen skænker han ikke en tanke.

Asger Aamund er en farverig erhvervsmand, der boltrer sig lystigt i sin egen frihed. En økonomisk frihed, han netop har cementeret ved at sælge aktieposten i sit livsværk, Bavarian Nordic, for 387 millioner kroner. Og han har ikke tænkt sig at skrue ned for blusset, selv om han torsdag fylder 75 år.

For han mærker ikke alderen.

- Nej, det gør jeg sådan set ikke, andet end at jeg selvfølgelig kan mærke, at jeg er blevet lidt langsommere på tennisbanen. Ellers har jeg det fornuftigt og godt. Der er ikke nogen problemer med det. Jeg fik lavet en ny hofte for halvandet år siden. Den er jeg meget glad for. Det har de klaret meget flot ude på Hvidovre Hospital. Så der følger jeg mig som en ung mand igen. Det er godt, at de kan lave nogle gode reservedele i dag, siger fødselaren til BILLED-BLADET.

LÆS OGSÅ: Aamund kan efterlade familien en skilling

Inspireres af Bent Fabricius-Bjerre

Hvillke tanker gør du dig omkring alder?

- Ikke nogen overhovedet. Jeg er blevet noget inspireret af min næsten-nabo, Bent Fabricius-Bjerre, som jo er blevet 90, og han tænker ikke over sin alder. Han lever livet, som han gerne vil gøre det, og i den udstrækning han kan. Og så må det være det. Og det gør jeg faktisk også, svarer Asger Aamund, som heller ikke skænker livets slutning de store overvejelser.

Vil gerne være her nogle dage endnu

- Nej, Vorherre skylder ikke mig noget. Jeg har indtil videre haft et spændende og farverigt liv. Jeg har været meget omkring, så hvis jeg skulle sætte træskoene i morgen, så  ville jeg ikke kunne brokke mig over det. Men selvfølgelig vil jeg da gerne være her nogle år endnu, men jeg tænker ikke rigtig på det perspektiv, at nu er det snart slut. Jeg er måske for afstumpet til at have den slags angsttanker, siger han.

Læs stort fødselsdagsinterview med Asger Aamund i det nye nummer af BILLED BLADET.

LÆS OGSÅ: Aamund: Forældre tør ikke opdrage

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden