23. dec. 2013
Af af Emilie Dahm

Asger Aamund sætter tøffelhelte på plads

Asger Aamund
Asger Aamund
Foto: AOP
Forretningsmanden Asger Aamund mener, at mænd generelt er nogle tøffelhelte, der bliver drevet til vanvid af dominerende kvinder.

Der kommer flere og flere af den slags mænd, der sælger deres sjæl og frihed til gengæld for at leve i et parforhold med en kvinde, mener Asger Aamund. Og i hans øjne er den slags faktisk slet ikke rigtige mænd, men tøsedrenge. Det fortæller han til ugebladet FEMINA i denne uge i et tema om den kriseramte danske mand.

- Kvinderne er blevet meget stærke. De er krævende og kontrollerende. Manden ved ikke, hvor han skal gøre af sig selv, for han føler sig overvåget og bliver hele tiden sat til et eller andet, der har med husholdningen at gøre. Han tør ikke sige til konen, at hun skal knytte sylten, siger Asger Aamund til FEMINA.

Derfor er mænd utro. Se grunden på Femina.dk

Mænd er moderne sladretanter

Han forklarer, at det koster på frihedskontoen for mændene, hvis de gerne vil leve i parforhold, og pludselig kan de ikke længere få lov til at gøre det, som mænd helst vil, men må ligge under for kvindernes luner, indtil de til sidst selv bliver kvindagtige.

- Som ungkarl opgiver man store frihedsgrader ved at træde ind i et parforhold. Til gengæld kan man få selskab, respekt, sex og måske kærlighed, hvis man er heldig, siger Asger Aamund og fortsætter:

- Tidligere mødtes mænd på fodboldbanen eller på værtshuset. I dag ser man dem gå med barnevogne ved siden af hinanden. Der er jeg så meget af den gamle skole, at jeg ikke kan lade være med at grine ad dem. Fint nok, at de gør det, men det er jo næsten som kvinder, der samledes om vandpumpen og sladrede i gamle dage, siger han.

Anders Mattesen: Ind imellem er jeg ved at brække mig over mig selv. Se mere på Femina.dk

Fra mand til tøsedreng

En rigtig mand er ifølge Asger Aamund, der tør tage en beslutning om, hvad han helst vil og handle derefter. Hvis han blot retter ind efter kvinden i sit liv, mister han sin mandighed.

- Hvis en mand ikke har noget imod at hente børnene i skolen, købe ind i Irma og lave aftensmad, så skal han gøre det. Han er i mine øjne en rigtig mand, fordi han selv har valgt det. Man er ikke rigtig mand, hvis man hellere ville ud med fiskestangen end stå med Nilfisken derhjemme og alligevel lader sig koste hen i den rolle. Fordi man er en tøsedreng, siger Asger Aamund.

Renée Toft Simonsen: Store drenge bør også kunne græde, se klummen på Femina.dk

Læs mere om: