31. jul. 2011
Af af Helle Skram de Fries

Brødrene Price: Vores kærester har givet lov

Nu kan alle snart spise med de populære Price-brødre. I løbet af efteråret åbner ?Brdr.Price Restaurant? i Rosenborggade i København.
Nu kan alle snart spise med de populære Price-brødre. I løbet af efteråret åbner ?Brdr.Price Restaurant? i Rosenborggade i København.
Foto: Flemming Lyng
De populære Price-brødre udnytter deres TV-succes til at realisere en gammel drengedrøm om at åbne deres helt eget spisested.

- Helt tilbage fra vi var børn, har vores forældre, Birgitte og John, talt om, at det kunne være sjovt at åbne en restaurant, men det er en risikabel levevej, fortæller den ældste bror, James Price, 52. Nu bliver det ham selv og lillebror Adam, 43, der realiserer drømmen. I det sene efterår åbner "Brdr. Price Restaurant" i København på hjørnet af Tornebuskegade og Rosenborggade.

De madglade brødre lægger ikke skjul på, at den overraskende succes "Spise med Price", der med et seertal på en million hurtigt flyttede fra DR2 til DR1, har givet dem det nødvendige mod til at tage springet ud i restaurationsbranchen. Brødrene er spændte - ikke nervøse.

- Nej, vi har allieret os med to dygtige og professionelle restauratører, Mads Bøttger og Claus Fribo, fra Dragsholm Slot, oplyser James Price. Hverken han eller lillebror har en kokkeuddannelse.

- Adam og jeg er de glade amatører i køkkenet. Det bliver os, der står for konceptet. Vi laver alle opskrifterne, og det skal smage og være ligesom at komme til middag hjemme hos os. Men vi kommer ikke selv til at stå i køkkenet hver dag.

Fuld opbakning

James Price fortsætter sit job som kapelmester, komponist og pianist, og Adam Price, der blandt andet er manden bag en succes som TV-serien "Borgen", fortsætter med at skrive. Han bliver dog nødt til at stoppe sit mangeårige virke som madanmelder på Politiken.

Selv om brødrene ikke bliver fast inventar i restauranten, kommer den til at tære på deres kostbare tid.

- Men vi har begge fået grønt lys af vores kærester. Det har vi skam sikret på forhånd, uha! Men de synes, det er spændende, så der er fuld opbakning.

James Price blev i 2008 skilt fra Kirsten Price efter 19 år, og de har sønnen Julius på 16 sammen. I dag er James Price kæreste med Anette Larsen, 45, der er marketings - og PR-chef for Scandic Hotellerne i Danmark. Parret er flyttet sammen i hus i Gentofte.

Mormors æbleflæsk

Adam Price danner par med grafisk designer Mischa Jemer, som han præsenterede offentligt ved premieren på Cirkusrevyen i 2010. Fra forholdet til producer Lærke Kløvedahl har han sønnen Storm, der kun var 11 måneder, da forholdet sluttede i april 2010. Fra et tidligere forhold har Adam Price datteren Josephine på 14.

Både Adam og James er sikre på, der nok skal blive tid til både kærester og børn ved siden af restauranten. Her lover de på forhånd masser af personlighed, hygge og "herre-retter til såvel sultne mænd som kvinder".

- Vi er jo ikke fedtforskrækkede, så menuen bliver ikke en let salatbar. Nok mere mormors æbleflæsk og fars Boeuf Stroganoff og vores egen Coq au Vin. Og priserne bliver i mellemklassen.

Læs mere om: