1. maj. 2013
Af af Jannie Øberg

Charlotte Bircow: Jeg har fået en ridse i lakken

Charlotte Bircow
Charlotte Bircow
Foto: Birger Storm
Vi kender Charlotte Bircow som Danmarks fitnessdronning. I 2011 fik hun konstateret brystkræft. Diagnosen gav Charlotte Bircow en velkommen ridse i lakken.

For 23 år siden udgav Charlotte Bircow sin første motionsvideo, og siden er hun blevet kendt som Danmarks Fitnessdronning, og hun står bag en lang række motions-og træningsvideoer - heriblandt "Balder af Stål".

I løbet af årene har hun solgt halvanden million eksemplarer af sine videoer og dvd’er, og for mange danskere er hun synonym med træning.

Men i april 2011 fik Charlotte Bircow konstateret brystkræft, og med diagnosen fik hendes image også en alvorlig ridse i lakken. Hun fik fjernet en kræftknude på 1,6 centimeter og ti lymfeknuder og hun havde to metastaser og fik at vide, at hendes kræft var hormonfølsom og dermed lettere at behandle. Hun har efterfølgende gennemgået seks gange kemobehandling og 36 strålebehandlinger. I dag kan hun nøjes med at gå til kontrol og hun er stort set uden mén.

To af de opskrifter der har fulgt Charlotte Bircows sygdom får du her – en lækker juice og en portion pesto.

Jeg er ikke blevet anderledes

Når man spørger, hvordan kræften har forandret hende, siger hun selv:

– Jeg er ikke blevet anderledes. Men folk ser mig anderledes. Jeg tror, hele den proces, jeg har været igennem, har gjort, at folk ser mig mere som den, jeg er. Mit udadtil-billede som en miss Perfect har fået en velkommen ridse i lakken. Og det er kun sundt og rigtig godt, siger Charlotte Bircow.

Da det kom frem, at Charlotte Bircow havde fået konstateret brystkræft i april 2011, kort før sin 50-års fødselsdag, rejste det spørgsmålet: Hvad hjælper det så at prædike og praktisere motion og sund livsstil?

LÆS MERE: Man kan ikke spise sig fra en kræftdiagnose, men man kan forsøge at forebygge. Her får du 5 sunde valg, der alle beskytter dig mod kræft.

Modgang gør stærk, hvis man er rustet til det

Når man nævner det for hende i dag, er hun der uden tøven:

– Det kan jeg sige meget hurtigt: Modgang gør stærk, hævder man. Ja tak, siger jeg, hvis man er rustet til det. For det handler det i den grad om. Om at være rustet, siger hun og fortsætter:

– Jeg havde et enormt stærkt udgangspunkt, hvilket gjorde, at jeg er kommet lettere gennem min sygdom. Jeg var i supergod form. Jeg er mentalt stærk. Jeg har arbejdet med personlig udvikling i ti år. Jeg var godt klar over, at jeg ikke skulle sætte mig hen i et hjørne, men at jeg virkelig skulle mande mig op, tage mig sammen og gøre det, der var bedst for mig, nemlig: dyrke motion, få frisk luft, spise sundt og tænke positive tanker, siger hun.

Læs mere om: