Torsdag, 26. september 2013 - af Hanne Rask

Christian Kjær kæmper med dårligt syn

Susan Asstani og Christian Kjær med deres fælles barn.
Susan Asstani og Christian Kjær med deres fælles barn.
Jesper Sunesen
Dårligt syn tvinger Christian Kjær til at stoppe med at arbejde.

Skønt Christian Kjær har fået ung kone og netop er blevet far igen, må han erkende, at han samtidig er kommet i en alder, hvor skavankerne begynder at melde sig.

Til BT fortæller han, at hans øjne er blevet så dårlige, at han har valgt at melde sig ud af kommunalbestyrelsen i Rudersdal Kommune, hvor han har været bestyrelsesmedlem de sidste otte år. Ligeledes har han trukket sig fra sin bestyrelsespost i virksomheden NKT, hvor han har været formand i mere end 25 år.

- Mine øjne er ikke så gode, som de har været. Jeg har fået konstateret både grøn og grå stær. Det er kommet henad vejen, hvor jeg er begyndt at se lidt dårligere, fortæller Christian Kjær til BT, og fortsætter:

- Der er meget stof at læse i forbindelse med bestyrelsesposten. Der er meget lovgivning og sådan noget, og så må jeg vælge, hvad jeg skal læse. Og jeg bryder mig ikke om at komme uforberedt.

Erhvervsmanden meddeler dog at han stadig ser fint, men at det er hårdt for øjnene, når han skal læse for meget. Både grøn og grå stær er årsag til synsnedsættelse hos mange ældre, og især grøn stær er drilsk. Ubehandlet kan sygdommen føre til, at man mister synet, men i tilfældet Christian Kjær er den opdaget i tide, hvorfor den kan holdes nede ved brug af øjendråber.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden