Tirsdag, 16. april 2013 - af Helle Skram de Fries

Den svære arv efter Mærsk

Ane Uggla
Ane Uggla
Foto: Hanne Juul
Foreløbig har skibdrederens yngste datter, Ane Uggla, siddet på den svære i formandspost i et år.

For præcis et år siden døde Mærks Mc-Kinney Møller - 98 år gammel. Siden har skibsrederens yngste datter, 64-årige Ane Uggla, siddet i formandsstolen for A.P. Møller Fonden.

Her et år efter begynder diverse eksperter, at kritisere Ane Uggla for blandt andet at mangle rygrad til at træffe beslutninger og tage familiære hensyn i en grad, der kan skade imperiets fremtid.

Børsens chefredaktør, Niels Lunde, mener, ifølge BT, at det især blev tydeligt på selskabets generalforsamling 11. april.

Flere Mærsk analytikere mener at have bemærket, at Ane Uggla ikke har samme sikkerhed som sin far. Hun beskrives som meget struktureret og velovervejet, men uden sin fars even til at give bestyrelsen modspil. 

To, der spås at have gode chancer som eventuelle afløsere for Ane Uggla, er hendes to sønner, Robert og Johan.

Bogen "Mærsk - manden og magten", der udkom i 2005 beskriver især den 34-årige Robert som Mærsk' favorit. Han har både topkarakterer fra skolen, har været sergent og skibschef i den svenske flåde og er gift med svenske Paola Konopik.

I dag er han chef i Mærks-rederiet Svitzer.

Storebror, den 37-årige Johan Pedersson Uggla, er chef for APM Termnals Cargo Service i Århus Havn, som er et af de vigtigste forretningsområder i koncernen.

Han danner privat par med Laura Hay, som han giftede sig med i september sidste år - efter de i marts var blevet forældre til en datter.

BT skriver, at forfatteren til bogen "Mand af Mærks" vurderer, at forventningerne er størst til Robert Uggla, og at han om 10-12 år bliver ny formand for AP Møller Fonden.

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden