22. maj. 2010
Af af Lisbeth Grube og Preben Petersen

Dennis Knudsen ramt af ekstrem angst

Dennis Knudsen
Dennis Knudsen
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Stjerne-stylisten Dennis Knudsen fortæller, hvordan angst og depression ligger til familien - og hvordan han tackler det.

- Hvis man først én gang har været ramt af depression og angst, går det i sjælen for altid. Kunsten er at håndtere det.

46-årige Dennis Knudsen sidder i sit hjem helt ned til vandet i Taarbæk. Stylisten og kendisfrisøren tryller smukke kvinder frem og blitzbader i mere succes end nogensinde, men på en grå forårsdag fortæller han åbent, at der også findes en virkelighed bag den glittede flade.

Dennis lever med eftervirkningerne af, at han for seks år siden gik ned med depression og angst. Han fik kæmpet sig ud på den anden side med helt ny livsglæde, men bliver fortsat overmandet af sorte dage.

Dennis Knudsens første møde med angsten fandt sted midt om natten, da han var 29 år. Han fik en ud af kroppen-oplevelse.

- Jeg troede, jeg skulle dø. Kroppen rystede, min afføring gik, og hjertet hamrede. Jeg fik svedeture og angst og havde det forfærdeligt, husker han.

Anfaldet kom efter en ek-stremt stresset periode, men Dennis fortrængte det og arbejdede videre. År senere ramlede hans verden. Frisøren havde lige åbnet ny salon med ansatte, og samtidig var han chefsminkør på Lars von Triers film "Dogville" med Nicole Kidman. Han følte sig enormt arbejdspresset, men tog selv over, når der var sygdom i salonen. På grund af dårlig nattesøvn og konstant uro i kroppen opsøgte han en stress-coach, som ikke kunne få Dennis til at lytte, og en dag, hvor han sad hjemme hos sin mor og svedte over et momsregnskab, knækkede filmen.

- Det sortnede for mig, og jeg kunne simpelthen ikke finde ud af at skrive et 2-tal. Jeg følte mig mærkelig og svimmel, og min mor spurgte: Hvad sker der? Jeg var handlingslammet. Så blev jeg bange, for jeg troede, jeg var ved at blive sindssyg. Da min mor krammede mig, og jeg mærkede hendes moderlige omsorg, brød jeg fuldstændig sammen, fortæller han.

Lige så magtesløs Dennis følte sig under sygdommen, lige så stærk føler han sig nu. Hans bror udgiver sidst på året en bog om angst og depression, og Dennis vælger også at være åben om det, han har været igennem:

- I alle samfundslag sidder der mennesker, som har det rigtig dårligt, og hvis jeg kan være et eksempel på, at man kan flytte sig og få et værdigt liv, ja, så er jeg rigtig glad.

Læs mere om: