Mandag, 21. november 2011 — af af Hanne Rask

Erik Brandt åbnede Margits butik: Jeg smiler lidt i dag

Erik Brandt i selskab med Emilie og Julie
Erik Brandt i selskab med Emilie og Julie
Foto: AOP
København blev en flot og smagfuld forretning rigere, da modeskaberen Erik Brandt åbnede landets første Margit Brandt-butik.

Den første i rækken af mange - formentligt. Erik Brandt har nemlig erkendt, at den bedste måde at komme videre på efter sin elskede hustrus død er at arbejde sig ud af sorgen.

- Butikken skulle have været åbnet for to år siden. Vi troede hele tiden, at Margit blev bedre, men det gjorde hun ikke. Nu er butikken her, og jeg smiler lidt i dag. Det er ellers længe siden, sagde Erik Brandt, da han mødte op på adressen i Sværtegade i den indre by for at markere åbningen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I den sædvanlig gode og stilfulde smag var der linet op med levende musik - klassiske strygere - samt vin, pindemadder, cupcakes og andre delikatesser. Jo, lidt festligt skal det være, når det er i Margit Brandts ånd. Men for den efterladte Erik Brandt er det stadig en meget svær tid.

- Og det har det været længe. Margit var meget syg de sidste par år. Jeg har taget 20 kilo på af at sidde og holde i hånden. Vi har været sammen 24 timer i døgnet i næsten 52 år. Det har været så svært at miste hende, og jeg har tænkt nogle meget dårlige tanker i min sorg. Men nu har jeg besluttet, at jeg må videre.

Erik Brandt rørt over alle brevene

- Jeg må arbejde mig ud af det, siger Erik Brandt, der havde sine og Margits to døtre, Emilie og Julie, ved sin side ved åbningen af den smukke butik. Døtrene er en stor støtte for Erik i den svære tid, og ikke mindst bliver julen, der står for døren, lidt af en udfordring for Brandt-familien.

- Allerhelst vil jeg gerne rejse til et varmt sted med børn og børnebørn, men nogle af børnebørnene er så små, at flyveturen nemt bliver for lang, så jeg ved ikke rigtig, hvad vi gør. Jeg går også dårligt. Sådan var det bare en morgen, jeg steg ud af sengen. Det kan komme af sorg. Jeg håber, det også går fremad med det. I dag er faktisk en af de første gange, jeg er ude siden Margits begravelse. Ikke mindst regentparret er så utroligt søde til at invitere mig, men jeg magter det næsten ikke. Det er en meget svær tid for mig, men jeg glæder mig meget over alle dem, der tænker på mig. Og jeg er så rørt over alle de breve og blomster, jeg stadig får. Fra folk, som også var glade for Margit.

- Hun var også så sød og morsom. Meget morsom faktisk. Hun er uerstattelig, siger Erik Brandt, der må leve med tabet af sin elskede, men som med åbningen af den ny butik sørger for at holde hendes minde i live.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden