19. jan. 2012
Af af Lisbeth Grube

Familiedrama før Margit Brandts død

 Julie Brandt
Julie Brandt
Foto: AOP
Margit Brandts yngste datter, Julie Brandt, brød med familiefirmaet kort før moderens død.

I månederne før den anerkendte og elskelige designer Margit Brandt i oktober tabte kampen til lungesygdommen KOL, udspillede der sig et sandt drama i familien. Erik og Margit Brandts yngste datter, Julie Brandt Dam, traf den tunge beslutning at forlade firmaet Margit Brandt, hvor hun var ansat som kreativ direktør. Modeparrets datter valgte at følge sit hjerte for at leve sine egne drømme ud:

- Det var forfærdeligt at sige op. Mine forældre var så skuffede, og især min far blev vred og ked af det, fordi der var en masse uudtalte forventninger om, at jeg skulle føre arven og dermed brandet videre. Men jeg er så glad for, at jeg fik det gjort nu, for jeg nåede at tale med min mor om det, før hun gik bort, og det var dejligt, at hun forstod og anerkendte, at det var det rigtige at gøre for mig, fortæller Julie til Fri.dk.

Tilbage i 2005 stod hun i spidsen for relanceringen af forældrenes succes-mærke "Margit Brandt". Men Julie ville prøve at stå på egne ben, og siden hun sagde op i maj sidste år, har hun skabt sit eget tøjmærke, som hun præsenterer i den forestående modeuge i København. Navnet er slet og ret "Julie Brandt".

Julie følte, hun svigtede sine forældre ved at sige op. Men i en gribende samtale med sin syge mor fik hun fuld opbakning til sit valg.

- Hun var jo sådan én, der levede efter, at man kun fortrød, hvad man ikke fik gjort, og at man ikke måtte være en tøsedreng. Det var jo en forfærdelig samtale, og hun græd, og jeg græd, men hun fik også sagt, at hun godt forstod mig - og var stolt af mig, fortæller Julie Brandt Dam.

Læs mere om: