6. jun. 2011
Af af Hanne Rask

Henriette Zobel konkurs - lukker butikken

Henriette Zobel
Henriette Zobel
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
- Selvfølgelig er jeg ked af det, men det har været så hårdt de sidste måneder, og vi har virkelig kæmpet, så jeg føler også lettelse over, at beslutningen er taget, siger Henriette Zobel.

I dag har hun begæret sit hjertebarn, forretningen Pureheart, konkurs, og i morgen drejer hun nøglen om efter nøjagtig 10 år. Finanskrisen har været hård, og selv om Henriette Zobel og hendes ansatte har kæmpet sig igennem, har der hele tiden været et efterslæb, som var svært at komme til livs.

Nu har hun taget konsekvensen. I morgen er dagen, hvor hun siger farvel til kunder og ansatte, og når hun lukker butikken kl. 17.30, aner hun intet om, hvad der skal ske fremover.

- Jeg aner virkelig intet om fremtiden. Jeg skal have mit dejlige personale godt videre, og så skal jeg holde ferie. Jeg vil sige, at jeg glæder mig til at få et mere normalt liv igen. Til at smage maden når jeg spiser for eksempel og ikke hele tiden have tanke på næste kollektion eller andre forretningsanliggender, fortæller Henriette Zobel.

- Det har været 10 fantastiske år, og selvfølgelig ville jeg ønske, at vi kunne have fortsat, men når det nu ikke skulle være sådan, så føler jeg også, jeg lukker ned på smukkeste vis, hvor alt er planlagt og i orden. Ja, og så starter en ny epoke i mit liv .., siger Henriette Zobel.

Læs mere om: