12. mar. 2014
Af Hanne Rask

Jan Fog har fået kræft

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-758592.jpg
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Kendis-ejendomsmægleren har fået konstateret leukæmi, men er optimistisk omkring sin sygdom.

Han er en af mange. Kræft er en folkesygdom, men får man ligesom Jan Fog, 65, konstateret sygdommen i tide, er der håb. Kort før jul følte kendis-ejendomsmægler sig sløj og havde en hoste, han ikke kunne komme af med. En blodprøve viste, at han havde for mange hvide blodlegemer, og diagnosen endte med at hedde kronisk lymfatisk leukæmi.

Sygdommen optræder sjældent før 40-års-alderen og går derfor under betegnelsen ”gammelmands-leukæmi”. I Jan Fogs tilfælde er kræften dog opdaget i tide, og han har da heller ingen planer om, at den skal diktere noget som helst i hans liv, siger han til ugebladet Her og Nu.

Glad for behandlingen

- Hvis du havde set mig omkring nytår, havde du set en anden mand. Jeg har det godt nu, og jeg har fået en fin kulør igen. Selvfølgelig er det ikke særlig sjovt at få at vide, at man har fået kræft, men det er ikke noget, der spolerer mit liv. Jeg har ikke på noget tidspunkt været indlagt. Jeg er i medicinsk behandling, så ingen kemoterapi, hvor man mister håret eller noget. De er helt fantastiske på Herlev Hospital. Jeg er meget glad. De er enormt dygtige og tager sig godt af mig, siger Jan Fog, der undgår at tage for megen notits af sin sygdom, og hospitalet mener, hans psyke og almene tilstand er grunden til, han responderer så godt på den behandling, han får, fortæller han.

- Jeg er meget taknemmelig over, at det blev opdaget så tidligt, som det gjorde. Jeg kan kun anbefale alle at få taget blodprøver jævnligt og få tjekket, at alt er i orden. Det ville spare sundhedsvæsnet for mange penge, hvis man kunne tage kræft i opløbet, og ikke mindst ville det også redde mange liv. Det er det vigtigste, siger ejendomsmægleren til ugebladet.

Læs mere om: