11. sep. 2011
Af af Ulrik Ulriksen

Janni Kjær fejrede sin afdøde mands fødselsdag

Janni Spies
Janni Spies
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Alle spiste, sang og var glade, da Simon Spies’ 90-års fødselsdag blev fejret på Frederiksberg.

Det væltede ind med festglade personligheder fra Spies Rejsers storhedstid, da den afdøde rejsekonge Simon Spies blev fejret på sin 90-års fødselsdag. Den nuværende sportskommentator og tidligere Spies-guide Peter Piil var konferencier og han tog imod alle gæster, der blev krydset af på et papir fuldstændig som var de landet i Palma de Mallorca og nu skulle ind i bussen til hotellet ved stranden.

Aftenens mest spændte gæst til party på KB's tennisanlæg på Pile Allé på Frederiksberg var Janni Kjær, som på sin Simons fødseldag havde lagt en krans på hans grav.

- Simon var noget specielt. Og det er skønt, at så mange fejrer ham i aften. Jeg tænker på ham ofte. Måske ikke hver dag, men ofte. Jeg var 16 år, da jeg mødte ham, og jeg blev præget af den ånd, han stod for. Og som vi kan se på alle gæsterne og deres gode humør, så lever Spies-ånden stadig i bedste velgående, sagde janni og tilføjede:

- 90-års festen bliver selvfølgelig i Spies-ånden, så det bliver en god gang grisefest som i de gamle dage på Mallorca med hele pattegrise på spyd og sangria til at skylle det ned med. Og så bliver der noget optræden med et par tidligere guider. Det skal være ligesom, det var dengang, når Simon holdt fest for medarbejderne. Jeg holder nok også en lille tale, og jeg har sgu sommerfugle i maven. Jeg glæder mig rigtig meget til i aften, sagde Janni på vej ind til party med det gamle Spies-festhold.

Hverken Janni eller de andre gæster blev skuffede. Festen blev et brag af en oplevelse for alle.

Læs mere om: