Onsdag, 10. april 2013 - af af Trine Larsen

Janni og Christian Kjær: Levede et liv i vild luksus

Janni Spies
Janni Spies ved ankomst til dagens retsmøde.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Rets-føljetonen fortsætter mellem Jannie Spies og Christian Kjær - Brugte millioner på tjenestefolk, privatfly og dyre gaver.

Et sagsanlæg på omkring 185 millioner vil kunne tage pippet fra de fleste.

Men ikke Janni Spies og Christian Kjær, der for tiden mødes i Østre Landsrets 15. afdeling, fordi Janni har stævnet sin tidligere ægtemand, advokat og hofjægermester Christian Kjær.

For dem kan den daglige jongleren med millionbeløb i retten om hvem der har betalt hvilke millioner for hvad og hvornår til hvem, end ikke ødelægge deres humør. Højst gøre dem trætte, irriterede og vemodige.

For selvom sagen er alvorlig og i hvert fald har ødelagt deres intentioner og håb om et godt indbyrdes forhold, ikke mindst af hensyn til deres fælles børn, så er der stadig plads til både latter og grin under såvel retssagen, som i pauserne. Og selvom det tidligere ægtepar ikke taler direkte sammen er tonen god og de taler pænt og ofte kærligt om hinanden, når talen falder på deres 20 år lange ægteskab, som sluttede i 2008 – mod Christian Kjærs vilje.

- Jeg troede vi skulle leve sammen. Det var Janni der ville skilles. Realisere sig selv, tror jeg, sagde Christian Kjær under dagens retsmøde, hvor først Janni Spies genoptog sin partsforklaring, der blev indledt tirsdag, inden det blev Christian Kjærs tur til at fortælle om millionerne, hvordan de blev brugt og om parrets samliv og forskellige økonomiske aftaler.

Inden da, fortalte Janni Spies sin udlægning af historien om en check på 15 millioner til Christian Kjær. At han havde fået pengene, fordi han mente at have dem til gode, efter at have hjulpet med salget af Spies Rejser.

- Det skuffede mig meget, for han havde jo tilbudt at hjælpe mig. Vi var jo gift og han havde mest forstand på alt det, fortalte Janni Spies.

Dén udlægning kunne Christian Kjær der imod ikke genkende, men erkendte dog, at han selv havde foreslået at hjælpe sin kone, fordi hun en dag stod grædende i badet og ikke kunne overskue et møde med Danske Bank.

- Checken fik jeg som en gave. Jeg husker det tydeligt, for jeg kom hjem en aften, og mens vi sidder ved spisebordet i køkkenet siger Janni til mig, at jeg skal løfte tallerkenen. Jeg husker, at jeg løfter den med begge hænder og dér under tallerkenen lå der en check på 15 millioner. Og Janni sagde til mig, at ”Det er fordi, du har hjulpet mig og været sådan en god støtte for mig”, fortalte Christian Kjær i retten.

Under dagens retsmøde blev der også brugt en del tid på at opklare detaljer omkring et køb af finansmanden Klaus Riskjærs tidligere fly, som Christian Kjær købte, da Riskjær gik konkurs, og som Janni Spies efterfølgende afholdt alle udgifterne til. Hvor meget det reelt var, fortalte hun i retten, fik hun først kendskab til efter ægteskabets ophør.

Christian Kjær mente dog, at han i og med, han stod som ejer, havde et vist ansvar på sine skuldre bl.a. i forsikringsøjemed.

- Hvis flyet faldt ned - f.eks. midt i Folketinget - så ville der komme et stort erstatningskrav, forklarede Christian Kjær, men blev afbrudt af sin advokat, Karoly Németh med ordene:

- Det er jeg nu ikke sikker på!

Det fik retssalen til at bryde sammen af grin.

Alvoren vendte dog tilbage under forklaringerne om, hvem der betalte hvad, og her forklarede Christian Kjær bl.a. at Janni også havde glæde af flyet og at hun godt kunne li’ tanken om at have et privatfly, fordi hun var bange for at flyve.

- Hvis vi f.eks. var i USA, og hun ville have en hamburger, så kunne vi flyve ned til eksempelvis Fort Lauderdale og hente hamburgere. Jeg kan ikke selv lide hamburgere, så det var jeg ligeglad med, sagde Christian Kjær bl.a. i dag i sin partsafhøring.

Men efter retsmødet forklarede Janni Spies, at den udlægning om, at hun bare sendte fly efter hamburgere, ikke kunne hænge ”frit i luften”.

- Sagen er, at vi var i New York og blev hentet af det fly, som så skulle bringe os til Vestindien. Men for at flyve dertil måtte vi gå ned i Ford Lauderdale og tanke, og da vi så havde noget tid, blev vi enige om at tage på McDonalds. Sådan er historien, fortalte Janni Spies, der ikke havde så mange yderligere kommentarer til dagens retsmøde.

Dog svarede hun, da hun blev spurgt om børnene, Michala og Christopher, er imod retssagen?

- De ved, det er en sag mellem mor og far. Men selvfølgelig har de det ikke godt med det. Det er klart. Det har ingen af os. Vi ville alle gerne være foruden. Men jeg har taget godt hånd om dem, svarede Janni Spies inden hun forlod Østre Landsret, der igen i morgen fortsætter sagen med bl.a. vidner i form af parrets tidligere revisor, en bogholder og ejendomsmægler Pernille Sams, der har foretaget en vurdering af ejendommen, Sandbjerggård, vis udbygning, renovering og istandsættelser, betalt af Janni Spies, er endnu et af sagens stridspunkter.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden