12. jun. 2013
Af Dorte Quist

Janni Spies efter retssagen: Jeg er selvfølgelig glad, men...

janni spies
Janni Spies
Foto: Hanne Juul/AOP
42 millioner kroner skal Christian Kjær betale sin eks-kone, og det er Janni Spies glad for, men den bitre sag mellem de to tidligere ægtefæller har også haft store private konsekvenser for dem selv og deres børn.

35,1 million kroner plus renter giver 42 millioner. Et stort beløb, som snart tikker ind på Janni Spies' bankbog efter landsretten har afgjort tvisten mellem de to tidligere ægtefolk, Janni Spies og Christian Kjær. Og selv om der stadig er langt til de næsten 135 millioner kroner, som Janni Spies lagde ud med at kræve af sin eks-mand, så er der ingen tvivl om, at hun er den store vinder - økonomisk og moralsk - i den meget omtalte sag.

Samtidig er der heller ingen tvivl om, at Janni er sig meget bevidst, at hun har to børn med Christian, og at de ikke skal lide mere under de bitre uoverensstemmelser mellem deres forældre.

- Efter samlivsophævelsen fra Christian havde jeg vanskeligt ved at gennemskue mange af de økonomiske transaktioner, der var foretaget i vores ægteskab. Og da jeg bad Christian om en forklaring, fik jeg desværre det svar, at jeg bare kunne sagsøge ham. Det var en svær beslutning, men jeg følte det nødvendigt at få tingene udredt, siger Janni Spies efter dommen.

Sagen har haft store konsekvenser for Jannis og Christians børn, Michala, 24 og Christopher, 15. Mens Michala ikke ser sin far mere, så er Christopher flyttet fra sin mor og bor nu hos sin far og stedmor på Sandbjerggård.

De mange penge Janni skal have tilbage fra sin eks-mand er cirka 16 millioner kroner, som Christian Kjær brugte af Jannis penge til at restaurere sin ejendom, Sandbjerggård, samt cirka 15 millioner kroner, som Christian Kjær ville have for rådgivning i forbindelse med salg af Spies Rejser og endelig fire millioner kroner, som er betalt for meget af Janni til Christian, som en del af deres fælles årlige forbrug. Landsretten frifandt Christian Kjær i forbindelse med købet af et privatfly, som retten mente var en fælles beslutning mellem ægteparret. Ligesom et skatteudligningskrav og et lån til Christians St. Thomas' resort heller ikke var noget, som Janni fik medhold i.

- Jeg er glad for, at retten ikke blot har tilkendt mig et stort beløb, men at retten i dommen også bemærker, "at Christian Kjær ikke aktivt har bidraget til sagens oplysning samt at den uklarhed, der har været om parternes økonomiske forhold, i væsentlig omfang skyldes en manglende gennemsigtighed af de dispositioner, som Chirstian Kjær, der advokat, har foretaget under ægteskabet". Det bekræfter mig i, at det var den rigtige beslutnig at køre sagen, uanset at jeg ikke har fået medhold i alle punker, siger Janni Spies.

Dommen ved landsretten kan ankes af både Janni Spies og Christian Kjær de næste otte uger. Men Janni Spies lader skinne igennem, at hun gerne vil lægge sagen bag sig ikke mindst på grund af børnene.

- Jeg er bekendt med, at der er en ankemulighed indenfor de kommende otte uger. Det er naturligvis en overvejelse, jeg må gøre mig, men det kunne nu også være rart at lægge sagen bag sig, udtaler hun.

Læs mere om: