Tirsdag, 12. november 2013 - af Casper Nielsen

Klaus Riskær forlader gravid kæreste

Klaus Riskær og Laura Petersen
Klaus Riskær og Laura Petersen
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Klaus Riskær Pedersen skal være far - igen. Men han har gjort forholdet til kæresten Laura Petersen forbi. Det er nu tredje gang, at finansmanden gør en af sine unge kærester gravid. Han har to små børn med to forskellige kvinder i forvejen ud over de voksne sønner.

Klaus Riskær Pedersen skal igen være far. Denne gang med en kvinde, som han har haft et kortere forhold med, og som han nu på sin Facebookprofil meddeler, at han ikke længere er kæreste med:

- I forbindelse med min kærestes indflytning, er graviditet blevet et nyt element. Jeg respekterer enhver kvindes ret til at føde det barn hun bærer. Og dermed det ansvar der medfølger som far. Det at være forældre er dog én ting, mens det at være i et parforhold er en anden: Og det sidste er en nødvendig forudsætning for at skabe en famile, skriver Riskær.

- Jeg er af den opfattelse, at en samlet familie er den naturlige forudsætning for graviditet, og ikke en følgevirkning af den. Visse ting tager tid, og skal tage tid. Når en kvinde bliver gravid, er det hendes beslutning, om barnefødsel skal finde sted indenfor en familie eller ej.

- Når en mand skal være far, er det til gengæld hans ret at kende grundlaget for de familieforpligtelser som han i givet fald påtager sig, fortsætter Riskær på Facebook.

Ikke klar til familielivet

Riskær er altså ikke klar til at blive far og indgå i et traditionelt familiemønster.

- Efter meget kort tids samvær, er jeg ikke i stand til at vurdere grundlaget for et familieliv i den aktuelle situation. Jeg har følt det påtrængende at meddele dette så betids, at der ikke skabes falske forventninger til det modsatte. Efter fælles aftale har Laura og jeg derfor besluttet at bringe vort forhold til endeligt ophør, skriver han.

Når Riskær skriver om det på sin Facebook, er det fordi parret i begyndelsen annoncerede deres kærlighed dér – og det er også her, at han løbende har opdateret, når deres forhold er gået op og ned.

Fortryder offentlighed

Riskær fortryder i dag, at de blev så offentlige i det sociale univers.

- Det var en fejl da jeg inddrog mit parforhold på Facebook idet ‘bordet dermed fanger. Det er første og absolut SIDSTE gang, at det vil ske', skriver Riskær.

Klaus Riskær Pedersen har foruden de to voksne sønner, Christian og Frederik, også to små børn med to andre kvinder. Med Mette Marie Thomsen fik han sønnen Kristoffer – i dag snart 5 år – og med den engelske forretningskvinde Jasmin Dahli har han også en søn, der hedder Christopher, som er fire år og bor i London.

Laura Petersen og Riskær mødte hinanden gennem fælles venner. Hun er 28 år – han er 58.
 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden