Torsdag, 27. september 2012 — af af Casper Nielsen

Klaus Riskær Pedersens far beder dronningen nedsætte sønnens straf

Klaus Riskær Pedersen
Klaus Riskær Pedersen
Foto: Lars Laursen
Klaus Riskær Pedersens far har sendt en appel til dronning Magrethe: ”Giv min søn lidt fængselsrabat”.

Klaus Riskær Pedersen blev i går idømt halvandet års fængsel ved Østre Landsret og fik dermed forlænget sit ophold bag tremmerne yderligere. Nu bekræfter Riskærs far, kunstneren, aktivisten og forfatteren Knud Petersen over for Ekstra Bladet.dk, at han har sendt et brev til dronning Magrethe for at få hende til at nedsætte straffen. Ekstra Bladet har fået brevets indhold refereret og gengiver det således:

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Kære dronning. Som ung satte jeg mit liv på spil for Danmark. Det var under besættelsen, hvor jeg var med til at stifte Churchill Gruppen, en af de første modstandsgrupper. Jeg blev som en af hovedmændene idømt tre års fængsel for 23 forhold. Jeg afsonede to år i Nyborg Statsfængsel, fra jeg var 16, til jeg var 18 år. Nu er min søn, Klaus Riskær Pedersen, blevet idømt fængsel, og nu er det jeg vil spørge dem, om det var muligt at overføre den periode, hvor jeg sad i fængsel for Danmarks skyld til min søn, således at han kan få lidt rabat.

Klaus Riskær Pedersen blev fundet skyldig i at have trukket over en halv million kroner ud til sig selv i et konkursbo trods kurators forbud.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden