Tirsdag, 25. marts 2014 - af af Henrik Salling

Kræftsyg Jan Fog: Jeg regner med at være rask til sommer

Jan Fog kræftsyg leukæmi
Jan Fog
Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Ejendomsmægleren Jan Fog fik sig en slem forskrækkelse, da han kort før årsskiftet fik konstateret leukæmi. Hustruen Charlotte var den første, han fortalte det til.

Lige før jul konstaterede liebhaver-ejendomsmægleren, 65-årige Jan Fog, at han følte sig sløj, og at han manglede energi til dagens gøremål. Desuden led han af en hoste, som var svær komme af med. Derfor tog han til lægen, og efter nogle blodprøver blev det konstateret, at han var blevet ramt af leukæmi. En afart af sygdommen, som specielt rammer efter 40-års alderen.

Men selv om det er en alvorlig sag at få konstateret kræft, så nægter Jan at lade sygdommen bestemme over hans liv.

- Det er heldigvis ikke noget, man dør af, og jeg er nu i behandling, fortæller Jan, som godt nok fik en forskrækkelse.

Men efter en samtale med lægen kunne han konstatere, at hvis man skulle have en kræftsygdom, så var denne type ikke den værste at blive ramt af.

- Hvis man skal have noget, så vil jeg da hellere rammes af denne kræftform end nogen anden.

- Jeg har det jo fint og har ikke forsøgt at skjule, at jeg var syg, fortæller Jan, som godt var klar over, at det på et tidspunkt ville komme frem.

- Jeg sørgede selvfølgelig for at fortælle mine nærmeste om min sygdom. Så Charlotte (Jan Fogs kone, red.) og min nærmeste familie fik det naturligvis at vide, så de ikke skulle høre det fra anden side. Så jeg har ikke forsøgt at pakke noget ind, fortæller Jan, som nu er i medicinsk behandling for sin sygdom, og som regner med, at lægerne kan melde ham rask til sommer.

Appetitten er tilbage

- Lægerne fortæller mig, at jeg tager rigtig godt imod behandlingen. Både fysisk og mentalt. Så mit liv fortsætter ufortrødent. Jeg måtte dog undvære min årlige skiferie.

- Det var lidt ærgerligt. Eneste bivirkning ved medicinen har været, at jeg mistede appetitten og lysten til at drikke rødvin. Begge dele er heldigvis kommet tilbage igen, siger Jan med et smil på læben. Han har netop været i Sydfrankrig og indleder inden længe sejlsæsonen i Sydfrankrig, hvor han har sin eksklusive båd liggende.

- Jeg er naturligvis glad for, at det er blevet opdaget så tidligt, og jeg kan kun opfordre alle i min alder til at få foretaget helbredstjek hvert andet år. Ja, faktisk vil jeg opfordre firmaer til at sende deres medarbejdere til tjek en gang imellem. På den måde kan man opdage tingene i tide og dermed spare penge og redde liv.

Læs mere om:

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden