9. jan. 2019
Af Dorte Quist

Kronprinsesse Marys designer bestiger Kilimanjaro

Kronprinsesse Mary, Jesper Høvring
Kronprinsesse Mary, Jesper Høvring
Foto: Lars Aarø og Hanne Juul
Jesper Høvring lægger nål og tråd i et par uger og flyver til Tanzania på søndag, den 13. januar, for at bestige Afrikas højeste bjerg.

Dressmaker Jesper Høvring, der skabte kronprinsesse Marys smukke kurkjole i år, lægger for en stund nål og tråd og flyver søndag den 13. januar til Tanzania, hvor han skal bestige Afrikas højeste bjerg, det 5.895 meter høje Kilimanjaro.

I flere måneder har Jesper Høvring sammen med en håndfuld andre deltagere trænet og øvet sig til turen, som tager næsten to uger, og højdepunktet er søndag den 20. januar, hvor Jesper regner med at nå toppen af Kilimanjaro.

Jesper Høvring klatrer for en god sag

Jesper Høvring finansierer selv sin tur til Kilimanjaro, men har samtidig valgt at klatre for Børneulykkesfonden og dens forebyggende arbejde mod børneulykker.

Indtil nu har en lang række personer doneret tæt på 100.000 kroner til fonden i forbindelse med Jesper Høvrings bestigning af det høje bjerg, og alle kan selvfølgelig stadig blive højdemetersponsor for Høvrings tur op ad det høje bjerg. Det kan man gøre på Climb for Charity’s hjemmeside.

Jeg skal nok klare den

- Selve turen kræver en god fysik, udholdenhed og et sundt helbred, og jeg er sikker på jeg nok skal klare den, hvis nogen vil støtte Børneulykkesfondens forebyggende arbejde sammen med mig. Donationerne bliver trukket, når jeg når op på toppen, og alle kan følge mig og holdet undervejs på turen på Facebook, fortæller Jesper Høvring, der glæder sig til sit livs største udfordring.

Læs mere om: