13. sep. 2012
Af af John Lautrup

Lars Larsen er nu Danmarks tredjerigeste

Lars Larsen
Lars Larsen
Foto: Niels S. Andersen
Med en formue på 18 milliarder kroner er grundlæggeren af Jysk-imperiet, Lars Larsen, i top-tre over Danmarks rigeste.

Lars Larsen kan stadig lune sig under en dyne af penge på den årlige opgørelse over Danmarks rigeste i Berlingske Business. Alligevel er der blevet lidt koldere. Ganske vist beholder han sin tredjeplads, men hans formue på 18 milliarder er skrumpet 21 procent i forhold til 2011.

Så der er langt op til førstepladsen, som indtages af familien bag Lego i Billund, Kirk Kristiansen. Det har været et helt forrygende år for både salg af Lego-klodser og familiens investeringer, således at familieoverhovedet, Kjeld Kirk Kristiansen, kan glæde sig over en formuevækst på 45 procent til svimlende 55,3 milliarder kroner.

På andenpladsen kommer familien Holch Povlsen, der står bag tøjkoncernen Bestseller, med en formue på 24,6 milliarder kroner. Familien må dog lide den tort, at dens pengetank i det forgangne år er svundet ind med 29 procent.

Skibsreder Mærsk Mc-Kinney Møller indtog i mange år listens suveræne førsteplads, men i år er boet efter ham dumpet til en10.-plads. Faldet har dog intet med hans død tidligere i år at gøre. Berlingske Business bruger i år en ny opgørelsesmetode, hvor man ikke medregner formuer placeret i familiefonde, men kun personligt ejede penge. Mærsk Mc-Kinney Møllers arvinger kommer dog ikke til at lide nød. Der er stadig 6,8 milliarder kroner i boet.

Læs mere om: