5. feb. 2013
Af af Jan Bergman

Mærsk Mc-Kinney-grund solgt for svimlende beløb

Mærsk Mc-Kinney Møller
Indtil sin død var Mærsk Mc-Kinney Møller Danmarks rigeste mand.
Foto: AOP
Med Mærsk Mc-Kinney Møllers død sidste år mistede Mosehøjvej-kvarteret i Charlottenlund sin ukronede konge.

Danmarks dengang rigeste mand opførte sit hjem på Mosehøjvej 4c i 1987, og i de følgende år købte han løs af huse og grunde i kvarteret, så han ved sin død ejede intet mindre end 11 parceller i området.

Og det kommer nu arvingerne til gode.

Boet er begyndt at sælge ud af grundene, og den første afhændelse gik igennem den 12. december 2012, hvor jordstykket lige over for Mærsks privatbolig blev solgt for svimlende 15 millioner kroner. Det skriver boligsiden Boliga.dk.

Da der ikke er tinglyst gæld i ejendommen, kan arvingerne nøjes med at afregne med skattevæsnet, som snupper 15 procent i arveafgift og i øvrigt kan glæde sig over, at de har ramt plet med den offentlige vurdering, der er sat til 14.977.300 kr.

8400 kvadratmeter

Den nye ejer, som bor i en villa på en tilstødende parcel, har erhvervet juvelen i Mærsk Mc-Kinney Møllers samling af grunde.

Der er tale om et smukt, grønt og park-lignende område med store træer og en skrånende plæne, der breder sig over knap 8.400 kvadratmeter og dermed udgør det største stykke jord i boets samling.

Foruden det grønne område på Mosehøjvej 9 opkøbte Mærsk flere grunde op ad sit hjem og på den nærliggende Lysagervej, der tjente som grønne gå tur-egnede arealer for den aldrende rigmand og hans kone Emma.

Vurderet til 29,5 millioner kroner

Når boet får afsat Mærsk Mc-Kinney Møllers private bolig på Mosehøjvej 4c, kan de formentlig se frem til en endnu større pose penge.

Skat har vurderet ejendommen til 29,5 millioner kroner, og det er da også et noget specielt hus, de kommende ejere får adgang til.

Mærsk-familiens afdøde patriark værnede om sit privatliv og tillod ikke pressen adgang til hans bolig, men hans tidligere chauffør Erik Bergmann gav i bogen "Chauffør for Hr. Møller" et indblik i, hvordan Danmarks rigeste mand havde indrettet sig.

Den 670 kvadratmeter store etplansvilla rummer ni værelser, tre badeværelser, et stort køkken og en kælder - bl.a. med vinkælder - på 114 kvadratmeter.

Inde i huset er der ikke dørtrin mellem rummene, da hans kone Emma sad i kørestol og skulle have fuld bevægefrihed i huset, mens en indendørs swimmingpool sørgede for, at Mærsk kunne få sit daglige morgenbad.

Læs mere om: