17. maj. 2013
Af Jan Bergman

Milliardærer høvler millioner af deres luksusvillaer

Jørgen Mads Clausen Danfoss
Danfoss-milliardæren Jørgen Mads Clausen.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Både Danfoss-milliardæren Jørgen Mads Clausen og den århusianske rigmand Ib Nymark Hegelund har barberet millioner af salgsprisen på deres luksusvillaer.

De er store, smukke, ligger de helt rigtige steder og er næsten umulige at sælge til den pris, sælgerne ønsker.

Markedet for de rigtig dyre palæer har endnu ikke vristet sig fri af nedturen, og derfor må de rigeste danskere, ligesom mange andre, ty til det eneste rigtigt effektive middel for at få solgt deres boliger: En prisnedsættelse.

Både Danfoss-milliardæren Jørgen Mads Clausen og den århusianske rigmand Ib Nymark Hegelund har således inden for de seneste par uger set sig nødsaget til at justere prisen på deres villaer i henholdsvis Klampenborg nord for København og Risskov ved Aarhus. Det skriver Boliga Kendte.

Nedslag på 16 mio. kr.

Jørgen Mads Clausen, der selv har bopæl i Sønderborg, forsøgte i oktober 2011 at få afsat sin 253 kvadratmeter store villa for 15 mio. kr., men da det ikke lykkedes, pillede han den af markedet i april i år, skiftede Home ud med liebhavermægleren Kristian Lützau og høvlede i samme ombæring to mio. kr. af prisen.

Også Ib Nymark Hegelund har gennem længere tid forsøgt at få solgt sin villa, der oprindeligt blev udbudt til 50 mio. kr. og dermed var Aarhus-områdets suverænt dyreste hus.

Det er det stadig, selvom Hegelund, der har tjent sin formue på virksomheden Denmark Enzymes, først barberede 12 mio. kr. af prisen på huset i marts sidste og for mindre end en uge siden huggede endnu en luns på 3,5 mio. kr. af udbudsprisen, så en potentiel køber nu kan “nøjes” med at slippe 34 mio. kr. for herligheden.

For pengene får man en ejendom på 735 kvadratmeter, der ligger direkte ud til vandet og har udsigt over Aarhus Bugt.

Se Jørgen Mads Clausens Klampenborg-villa her

Se Ib Nymark Hegelunds Risskov-ejendom her

Læs mere om: