Torsdag, 1. november 2012 — af af Mia Qvist Scheelsbeck

Peter Aalbæk Jensen: Mine bedste læseoplevelser

Peter Aalbæk Jensen
Peter Aalbæk Jensen
Foto: AOP
Peter Aalbæk Jensen peger på to ting, som yndlingsbøgerne gerne indeholder.

Når Peter Aalbæk Jensen, der er filmproducent, direktør for Zentropa og kendt som 'Ålen', husker tilbage på sine bedste læseoplevelser, er det bøger med et formidabelt sprog, humor og masser af spænding. Det er også bøger, som indeholder skurke og sex. Ålen, der også kan skrive skuespiller og manuskriptforfatter på sit CV, fortæller til FEMINA, hvilke bøger han husker bedst.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Millionærdrengen af Walter Christmas

Bogen er meget kulørt, og jeg var kun syv-otte år, da jeg læste den, alligevel rørte den mig dybt. Den handler om en millionærdreng, som stikker af fra sin rige familie og møder troen på livet og respekten for penge og hårdt arbejde hos en fattig familie. Til sidst finder hans egen familie ham - og så gør drengen den fattige familie rig.

Den kroniske uskyld af Klaus Rifbjerg

Det er måske banalt at nævne den - men for fanden, sikke en beskrivelse af én selv og éns ungdom. Jeg synes stadig, man med rette kan kalde den for et hovedværk. Skønt, stort og formidabelt sprog. Jeg er ved at læse hans seneste bog, der hedder 'Nøleren' - hold kæft, hvor kan han skrive, den mand. Det er stor læsning, og så er den skide sjov.

Afdeling Q - Kvinden i buret af Jussi Adler-Olsen

Der er blevet skrevet i tonsvis af skandinaviske krimier de seneste år, men 'Afdeling Q' er samtidig sjov. Det er en fuldstændig unik cocktail af et 'Olsen Banden'-agtigt univers og rendyrket gru. Det er virkelig et fantastisk miks, som jeg ikke har set eller læst andre steder. Kombinationen af stor humor og stor skræk.

Wilbur Smiths forfatterskab

Er man til store stærke mænd med jagtrifler, veldrejede og villige kvinder på savannen, elfenbensjagte, skurke og liderlighed, så er det den sydafrikanske forfatter Wilbur Smith, man skal læse. Som en sjov parentes har Lone Scherfig lavet en film, der hedder 'Wilbur begår selvmord', efter at have set sin mand og mig ligge på lidoen uden for Venedig og læse Wilbur Smith, som vi begge er store fans af.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden