Peter Zobel fylder 75: Har det ikke godt med at blive ældre

Peter Zobel

Peter Zobel

Foto: Lars Laursen
I dag fylder Zobel-imperiets leder, Peter Zobel, 75 år. BILLED-BLADET mødte ham til en snak om livet.

- Jeg har det ikke så godt med at blive ældre. De ting, jeg synes, er morsomme, er man bedre til, når man er yngre. Hvis man godt kan li' at gå på jagt og leve et aktivt liv, er det altså svært at se fordelen i at fylde 75.

Peter Zobel har fundet vej til sin yndlingsplet. Ved foden af et majestætisk egetræ med grene som et grønt eventyrland. Her - midt i den pragtfulde natur lige uden for sit dørtrin på Bækkeskov Gods vil den tidligere boss i forsikringsimperiet Codan allerhelst boltre sig. Men selv om han ligner en mand i sin bedste alder med yderst ungdommelig skikkelse og hårpragt, kan Zobel ikke løbe fra, at han fylder 75 år i dag.

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?Klik her og læs hvordan

Vil du have BILLED-BLADET hjem til dig?
Klik her og læs hvordan

Han er kommet i reparationsalderen. Fødselaren er ny-opereret for grå stær og har fået høreapparat på begge ører, fordi høreværn ikke var noget, man brugte i Peters militærtid. Og så siger han selv, at han ikke kan trække vejret.

- Jeg har røget for mange cigaretter gennem årene, og det hævner sig nu. Jeg har ingen luft, især når jeg går op ad bakke. Det er jo ikke godt, men det er min egen skyld, for jeg kan ikke slippe vanen, siger Peter og tilføjer så med et skævt smil:

- Cigaretterne hjælper mig kun med én ting: Jeg kan altid se, hvor vinden kommer fra!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden